Kultūra
2013. gada 7. jūlijs, 21:03

Valsts policija: Dziesmu un deju svētki aizrit ļoti mierīgi; notverti tautastērpu zagļi

Jauns.lv

Kopumā Dziesmu un deju svētki līdz šim noritējuši ļoti mierīgi, informēja Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava.

"Ņemot vērā milzīgo dalībnieku, viesu un skatītāju skaitu, var teikt, ka svētki norit mierīgi un arī pilsētā viss ir mierīgi," sacīja Pildava.

Viņa sacīja, ka vakar Mežaparka teritorijā ārzemniekam ir nozagts velosipēds, taču policija zagli nekavējoties ir aizturējusi un velosipēds ir atgūts.

Savukārt "Daugavas" stadionā vakar deju svētku dalībnieki pamanījuši, ka nozagti divi tautas tērpi. Par to ziņots policijai, kas zagļus turpat uz vietas arī aizturējusi un tērpi ir atgūti.

Tāpat vakar Vecrīgā vienam ārzemniekam ir pazudis vai nozagts naudas maks ar dokumentiem.

"Valsts policija joprojām aicina svētku dalībniekus un skatītājus pieskatīt vienam otru, savas personiskās mantas, naudu un dokumentus. Tāpat aicinām ievērot ugunsdrošības noteikumus un nesmēķēt tam neparedzētās vietās," piebilda Pildava.

Jau ziņots, ka Dziesmu un deju svētkos šoreiz piedalījās 40 600 dalībnieki no dažādām pasaules vietām. Absolūts dalībnieku līderis svētkos bija dejotāji, jo šogad svētkos piedalījās kopumā 603 deju kolektīvi. Korus svētkos pārstāvēja 388 kolektīvi, bet trešajā vietā skaita ziņā bija vokālie ansambļi - 224 kolektīvi.

Rekordliels šogad bija ārvalstu latviešu skaits - kopumā uz Rīgu atbrauca 1300 dalībnieki no dažādām latviešu kopienām ārvalstīs. Tāpat svētku rīkotājiem izdevās piesaistīt 96 mazākumtautību kolektīvus.

Nedēļas garumā Rīgā kopumā notika 62 pasākumi, no kuriem 21 bija maksas pasākums, bet 41 - bezmaksas pasākums.

Kā vēstīts, Dziesmu un deju svētki noslēgsies šodien.

LETA