Parkā Daugavpilī pašnāvību izdarījis talantīgais sportists Dmitrijs. Viņš atstājis arī pirmsnāves zīmīti
Daugavpili šokējusi traģēdija – trešdienas naktī tur pie mūžīgās uguns padomju karavīriem veltītajā memoriālā pašsadedzinājies savulaik daudzsološs sportists, triatlona čempions Dmitrijs Kaļiņins.
112
2016. gada 1. novembris, 06:15

Parkā Daugavpilī pašnāvību izdarījis talantīgais sportists Dmitrijs. Viņš atstājis arī pirmsnāves zīmīti

Jauns.lv

Daugavpils centrā 26. oktobra, naktī, visdrīzāk pašnāvību pašsadedzinoties izdarījis kādreizējais Latvijas čempions ziemas triatlonā Dmitrijs Kaļiņins. Pirms sadedzināšanās viņš sociālajos tīklos atstājis pirmsnāves vēstuli, kurā nosoda pašreizējo pasaules kārtību un lūdz uz viņu neturēt ļaunu prātu.

Valsts policijas Daugavpils reģionālās pārvaldes Ksenija Belova pastāstīja, ka pagājušās nedēļas trešdienā policija izsaukumu uz notikuma vietu – Dubrovina parkā pie padomju karavīriem veltītā pieminekļa mūžīgās uguns - saņēma neilgi pēc pusnakts. Ierodoties parkā, tika atrasts stipri apdedzis vīrieša līķis. Pašlaik saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess, tiks veiktas ekspertīzes, bet pagaidām nekas neliecina, ka vīrieti kāds būtu nogalinājis.

„Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona brigādes Daugavpils nodaļas ugunsdzēsēji pastāstīja, ka, atbraukuši uz traģēdijas vietu, pat  nav izvilkuši šļūtenes. Liesmas bija nodzisušas, bet starp mūžīgo uguni un pareizticīgo krustu gulējis apdedzis cilvēka ķermenis,” raksta Daugavpils laikraksts „Latgales Laiks”.

Sadegušais ir 1987. gadā dzimušais Dmitrijs Kaļiņins, savulaik talantīgs sportists, Latvijas čempiona triatlona sprintā. Treneris Anatolijs Ļevša atminējās, kā puisis 2005. gadā kļuva par Latvijas triatlona un duatlona čempionu un vēlāk Eiropas junioru čempionātā, cīnoties ar elites triatlonistiem, izcīnīja 8. vietu individuālajās sacensībās un 7. vietu komandu stafetē, raksta „Latgales Laiks”. Daugavpils 10. vidusskolas, kurā mācījies Dmitrijs, sacīja, ka puisis bijis dzīvespriecīgs un aktīvs puisis.

Zinātāji teic, ka Kaļiņinam bijušas garīgās veselības problēmas. Piemēram, šovasar policija viņu aizturēja pilsētas centrā, kad viņš kails skraidīja pa parku un biedēja cilvēkus.

Jaunais vīrietis pirms aiziešanas no dzīves sociālajā tīklā „Facebook” ievietojis vairākus attēlus, kuros redzama arī „Islāma valsts” simbolika, un necenzētiem vārdiem viņš nolamā pašreizējo pasaules kārtību. Savu pirmsnāves vēstījumu viņš noslēdz vārdiem: „Piedodiet, mīļie. Es jūs apskauju, nenosodiet ļoti. Nebija laiks visu paskaidrot”.

Dubrovina parkā gājis bojā vīrietis Kasjauns.lv/Foto: Facebook, ekrānuzņēmums no video