Edgars Rinkēvičs 21. pļāpīgākais starp pasaules līderiem
Ārlietu ministrs Egdars Rinkēvičs aktīvi atbild uz citu twitter.com lietotāju jautājumiem.
Politika
2013. gada 24. jūlijā, 21:20

Edgars Rinkēvičs 21. pļāpīgākais starp pasaules līderiem

Jauns.lv

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) ierindots 21.vietā starp runātīgākajiem pasaules līderiem sociālajā tīklā "twitter.com" un ieņem 16.vietu "kontaktu" jomā jeb tajā, ar cik no pārējiem pasaules līderiem viņš šajā tīklā ir saistīts, liecina mājaslapā "www.twiplomacy.com" publicētā informācija.

Edgars Rinkēvičs 21. pļāpīgākais starp pasaules lī...

"Runātīgums" rēķināts, ņemot vērā, cik daudzi no politiķa tvītiem ir atbildes uz citu tīkla lietotāju izteikumiem.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) "kontaktu" jomā ieņem 33.vietu. Pirmajā vietā ir Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts ar saziņai angļu valodā paredzēto "twitter.com" kontu.

Visrunātīgākais no pasaules līderiem sociālajā tīklā ir Ugandas premjerministrs Amama Mbabazi, un trešo vietu ieņem Bilts ar sociālā tīkla kontu, kurā viņš tvīto galvenokārt zviedru valodā.

Starp pasaules līderiem visvairāk sekotāju "twitter.com" ir ASV prezidentam Barakam Obamam, un neviens no Latvijas politiķiem pirmajā simtniekā nav iekļuvis. Tas varētu būt skaidrojams ar augsto sekotāju skaita latiņu, jo Obamam seko vairāk nekā 34 miljoni citu kontu (pētījumā norādīts, ka vairāk par 33 miljoniem), bet 100.vietas ieņēmējam - Polijas premjerministram Donaldam Tuskam - gandrīz 72 000 sekotāju (pētījumā norādīts, ka gandrīz 70 000).

Pētījumu "Twiplomacy Study 2013" norādīts, ka pēdējos piecos gados "twitter.com" ir kļuvis par jaunu veidu, kā komunicēt ar pasaules līderiem un kā pasaules līderiem savstarpēji sazināties. Pētījumā atklāts, ka vairāk nekā trīs ceturtdaļām no pasaules līderiem ir konts sociālajā tīklā.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA