Svētceļojumā uz Aglonu dodas gan ar nūjām, gan autostopiem
Šogad svētceļojums uz Aglonu iezīmēsies ar vēl neredzētu svētceļnieku grupu, kas uz Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svinībām dosies ar nūjām rokās. Ticīgie nūjotāji šim gājienam katru sestdienu gatavojās Mežaparkā.
Novadu ziņas
2013. gada 26. jūlijs, 18:29

Svētceļojumā uz Aglonu dodas gan ar nūjām, gan autostopiem

Jauns.lv

No Kurzemes uz Aglonu jau devušies pirmie svētceļnieki. Viņi uz Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkiem dodas tradicionālā veidā – kājām. Bet tai pašā laikā uz Aglonu pošas arī „citādāki” svētceļnieki – ar velosipēdiem un autostopiem. Šogad pirmo reizi svētceļotāji rokās ņems arī nūjas.

Pie Dievmātes ar nūjām

Pirmo reizi Latvijā katoļi uz Aglonas baziliku nolēmuši doties ar nūjām – nūjojot. Ticīgo nūjotāju gājienu uz svētvietu organizē izdevējs un nūjošanas treneris Pēteris Aglonietis sadarbībā ar Latvijas Tautas sporta asociāciju. Katru dienu svētceļotāji nolēmuši pievarēt 32 kilometrus.

Svētnūjotāju starts uz Aglonu tiks dots 4. augusta rītā Doma laukumā. Lai līdz tam visi varētu sagatavoties garajam pārgājienam Mežaparkā katru svētdienu visi bija aicināti piedalīties nūjošanas treniņos.

Uz Aglonu ar autostopiem un velosipēdiem

„Radio Jelgava” sadarbībā ar Tallinas katoļu draudzi organizē autostopotāju svētceļojumu uz 15. augusta svētkiem Aglonā. Tas notiks divās klasēs: profesionāļu un iesācēju. Profesionālie stopētāji ar autostopiem veiks maršrutu Tallina – Rīga -  Jēkabpils - Līvāni – Aglona, bet iesācēji uz Aglonas baziliku dosies no Rīgas.

Rīgā svētstopotāju starts un reģistrēšanās paredzēta 8. augustā pulksten 6.30 Dārziņos, Maskavas ielā 462. Viņiem nakšņošana paredzēta Jēkabpilī un Līvānos, bet kā līdz turienei viņi nokļūs ir atkarīgs no garāmbraucēju atsaucības. Aglonu svētstopotāji paredzējuši sasniegt 10. augusta vakarā. Līdz svētkiem stopotāji nolēmuši piedalīties Aglonas uzpošanas darbos un palīdzēt draudzes prāvestam.

Savukārt Talsu katoļu priesteris Toms Priedoliņš organizē svētbraucienu uz Aglonu ar velosipēdiem. Starts tam tiks dots 6. augustā Kolkā. Katru dienu pievarot ap 70 kilometriem, velobraucēji Aglonu cer sasniegt 13. augustā.

Kasjauns.lv/Foto: Evija Trifanova/LETA, Einārs Dervinieks/LETA