Rīgas svētku kulminācija un noslēgums 11. novembra krastmalā
Runā Rīga
2013. gada 18. augusts, 11:34

Rīgas svētku kulminācija un noslēgums 11. novembra krastmalā

Jauns.lv

„Rīgas svētki 2013” ar pasākumu klāstu trīs dienu garumā noslēgsies 11. novembra krastmalā ar programmu „Teātru parāde” un īpašiem līdz šim Rīgā nebijušiem viesmākslinieku priekšnesumiem - jautrā poļu stīgu kvarteta „MozART Group” savdabīgām un atraktīvām klasiskās mūzikas interpretācijām un franču ielu teātra trupas „Transe Express” vizuāli iespaidīgo uzvedumu. Svētku noslēgumā apmeklētājus priecēs arī Latvijas teātru sagatavotās koncertprogrammas un tradicionālā svētku uguņošana.

Svētdien, 18. augustā jau no plkst. 12.00 uz Krastmalas skatuves uzstāsies Rīgas Saksofonu kvartets, savukārt debesīs virs Daugavas ikvienam svētku dalībniekam būs iespēja vērot aviācijas šovu – pilotāžas sporta meistaru paraugdemonstrējumus virs Daugavas. No plkst. 13.00 svētku dalībniekus priecēs Izrāžu apvienības „Panna”, Ģertrūdes ielas teātra, Liepājas Leļļu teātra, Dramaturgu teātra, Liepājas teātra un aktieru grupas „Aģenti” priekšnesumi. Plkst. 17.00 sāksies franču ielu teātra trupas „Transe Express” parāde un uzvedums, kurā mūzika un zinātne saplūst iespaidīgā mākslā. Trupas dalībnieki, izmantojot apjomīgus un iespaidīgus tērpus, pārtop milzu izmēra lellēs un veic akrobātiskus trikus augstu gaisā un arī uz zemes. Komandā darbojas visdažādāko žanru pārstāvji – komiķi, akrobāti, vijolnieki, bundzinieki un leļļu meistari. Plkst. 18.30 skatītājiem būs iespēja vērot poļu jautrā stīgu kvarteta „MozART Group” uzstāšanos ar unikālu, muzikālu kabarē izrādi, kur mūzika ne vārdi ir prieka un smieklu avots. Tad sekos pašmāju Latvijas Nacionālā teātra koncerts „Tikai tā” ar tautā zināmām un iemīļotām dziesmām. Savukārt Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris skatītājiem piedāvās koncertu „Oskars Stroks Rīgā”. No plkst. 21.00 uz skatuves 11. novembra krastmalā sāksies koncertuzvedums „Lielpilsētas sapņi”, kurā dziesmas no populārām latviešu teātra izrādēm un pasaulslaveniem mūzikliem izpildīs Aija Andrejeva, Ilona Bagele, Daumants Kalniņš, Zigfrīds Muktupāvels, Ieva Sutugova un Ieva Kerēvica.

Koncertuzveduma izskaņā svētku uguņošana.

Svētku pēdējā dienā plaša programma paredzēta arī Vērmanes dārzā, kurā būs koncerts un izrādes bērniem, Valmieras teātra aktieru grupas „Žerāri” koncertuzvedums „Lietussargs mums visiem viens”. Svētku dalībniekus priecēs arī Raimonda Ozola koncerts „Melodiju maskarāde”, koncertuzvedums „Dzejnieki. Nakts. Bohēma” un Indras Reinholdes kamerbalets – dejas izrāde „Parīzes dziesmas”. Plkst. 21.30 Vērmanes dārzā sāksies vieglās un džeza mūzikas programma ar „Mirage Jazz Orchestra” un solistu piedalīšanos.

Arī Rīgas svētku trešajā dienā Vecrīgā darbosies tirdziņi, kur līdz ar iepirkšanos varēs vērot meistaru demonstrētās senās amatu prasmes un viduslaiku bruņinieku tērpus, aprīkojumu un cīņas mākslu.

18. augustā rīdziniekiem un pilsētās viesiem būs iespēja apmeklēt un piedalīties sporta pasākumos, doties un kino seansiem un baudīt svētku daudzveidīgo programmu, ar kuru  var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē www.rigassvetki.lv.

Svētkus rīko Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas Brīvostas pārvaldi, Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju, organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – organizācijām, uzņēmumiem un sabiedriskām organizācijām. Informatīvi atbalsta: 1188 uzziņu dienests, mediju grupa „Mix Media Group” un izdevniecība „Rīgas Viļņi”. 

Franču trupas „Transe Express” uzstāšanās

Karlīna Timofejeva, Foto: Angelina Lombardo, Rojs Maizītis, Anete Janševica

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību