Latvijas kinoteātros rādīs Kannās godalgoto filmu par divu sieviešu mīlestību - "Zils ir vissiltākā krāsa"
Kultūra
2013. gada 2. oktobris, 17:40

Latvijas kinoteātros rādīs Kannās godalgoto filmu par divu sieviešu mīlestību - "Zils ir vissiltākā krāsa"

Jauns.lv

No nākamās nedēļas, 11.oktobra, Latvijas kinoteātros būs skatāma šī gada Kannu kinofestivāla laureāte - režisora Abdelatifa Kešiša izaicinošā un atklātā franču filma "Zils ir vissiltākā krāsa. Adele: 1. un 2.daļa", informēja Francijas institūtā Latvijā.

Filmas galvenā varone ir 15 gadus vecā Adele, kura pamazām kļūst par jaunu sievieti un sapņo piedzīvot savu pirmo mīlestību. Adeles dzīve pilnīgi izmainās brīdī, kad meitene iemīlas Emmā - skaistā, zilmatainā māksliniecē, kas palīdz viņai pieaugt un iepazīt to, ko nozīmē mīlestība un attiecības. Adele lauž savus un apkārtējo radītos aizspriedumus un ekspektācijas un ļaujas sevis meklējumiem.

66.Starptautiskā Kannu kinofestivāla laureāte un Zelta palmas zara saņēmēja filma "Zils ir vissiltākā krāsa" ir pirmais kinodarbs Kannu vēsturē, par kuru piešķirts augstākais apbalvojums ne tikai režisoram, bet arī abām galveno lomu atveidotājām.

No 11.oktobra filmu kopā ar citiem pasaules kinoteātriem izrādīs lielākie Latvijas kinoteātri: "Forum Cinemas", "Splendid Palace", "Multikino", "Kino Bize", kino "Balle" Liepājā, "Renesanse" Daugavpilī, "Gaisma" Valmierā, Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē, bet vēlāk filma būs skatāma kino "Vidzeme" Madonā un kino "Auseklis" Talsos, kā arī Rūjienā.

LETA/ Publicitātes foto