Kultūra
2013. gada 5. oktobris, 23:19

Izdota senioru veselībai veltīta grāmata "Vecums. Liktenis. Izaicinājums. Dāvana"

Jauns.lv

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca izdevusi senioru veselībai veltītu grāmatu "Vecums. Liktenis. Izaicinājums. Dāvana.", informēja slimnīca.

Grāmatas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību senioru veselībai, mudināt gados vecākus cilvēkus rūpēties par sevi un izzināt aktīvas novecošanas aspektus.

"Sabiedrības novecošanās ir viena no lielākajām sociālajām un ekonomikas problēmām 21.gadsimta Eiropā, tā ir un būs arī Latvijā. Pēc dažādu Eiropas Savienības valstu dokumentu datiem 2025.gadā vairāk nekā 20% eiropiešu būs 65 vai vairāk gadu veci, it īpaši strauji pieaugs par 80 gadiem vecāku iedzīvotāju skaits," teikts izdevumā.

Tā autores - Austrumu slimnīcas valdes locekle Anita Slokenberga un Gerontoloģijas centra vadītāja Daina Zepa - izdevumā sniedz padomus, kā ne tikai pagarināt plānoto dzīvildzi, bet arī to jebkurā vecumā nodzīvot pietiekami aktīvi un labi.

Lielākā daļa no grāmatas 2000 eksemplāru tirāžas ir nodota Latvijas Pensionāru federācijai. Tāpat ar izdevumu var iepazīties Austrumu slimnīcas stacionāros un tā ikvienam ir pieejama arī slimnīcas mājaslapā "www.aslimnica.lv".


LETA