1dienas
19stundas
35minūtes
29sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Tikko par 2 miljoniem rekonstruētajā ielā Tukumā jau brūk asfalts un krājas milzīgas peļķes. VIDEO
Pirmās rudens lietavas pierādījušas, ka nule veiktā Zemītes ielas rekonstrukcija veikta nekvalitatīvi – uz ietves krājas peļķes, zaļā zona pārpurvojas, brūk asfalts un nogāzes.
Novadu ziņas

Tikko par 2 miljoniem rekonstruētajā ielā Tukumā jau brūk asfalts un krājas milzīgas peļķes. VIDEO

Jauns.lv

Vēl nav nodots ekspluatācijā teju divus kilometrus garais rekonstruētais Zemītes ielas posms Tukumā, kad tas jau sācis brukt un grimt lietus ūdeņu peļķēs. Ielas rekonstrukcija izmaksāja apmēram divus miljonus latu, no kuriem 75% piešķīra Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Tikko par 2 miljoniem rekonstruētajā ielā Tukumā j...

Objekts vēl nav nodots ekspluatācijā, bet asfalts uz veloceliņa jau saplaisājis, nogāzes nobrukušas un zaļā zona pārpurvojusies, vēsta LTV raidījums „Panorāma”. Šāda aina paveras Tukumā šovasar rekonstruētā ielā. Projektā bija paredzēts, ka lietus ūdens dabiski uzsūksies ievalcē jeb zaļajā zonā starp ielu un veloceliņu, taču praksē pierādījies, ka ūdens nekur nepazūd. Kļūmi mēģināts novērst, turklāt par nodokļu maksātāju naudu. Par 10 000 latu uzstādīja lietus ūdens notekas gūlijas, bet tas nelīdzēja – ūdens joprojām turpina brucināt ne tikai asfaltu un zaļo zonu, bet arī nogāzes, pa kurām lejā gāžas pāri ietvei plūstošais lietus ūdens.

Zemītes iela rekonstrukcijas laikā ieguvusi jaunu segumu, izbūvēts arī celiņš gājējiem un velosipēdistiem. Viss jau būtu labi, bet rudens lietavas pierādīja, ka viss grimst ūdenī un tukumniekiem tas lielus priekus nesagādā.

Gan Tukuma domes komunālais dienests, gan būvuzraugs jau septembra sākumā fiksējuši pirmās problēmas, bet divas nedēļas vēlāk kļuvis skaidrs, ka ar projektā paredzēto lietus ūdens novadīšanas metodi nekādi nepietiks. Tomēr Tukuma domes vadība savu vainu nekvalitatīvajā projektā nesaskata, jo to esot apstiprinājuši sertificēti būvuzraugi. Tagad objektu pārbauda neatkarīgi eksperti un nepilnības par saviem līdzekļiem būs jāatjauno tiem, kuri pieļāvuši kļūdas. Sīkāk par rekonstruēto Zemītes ielu un atklātajām problēmām skatieties „Panorāmas” videosižetā.

Objekts sāk brukt jau pirms nodošanas ekspluatācijā (LTV „Panorāma”)

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video