112
2013. gada 1. novembris, 18:24

Pēc avārijas aizdegoties automašīnai, gājusi bojā sieviete

Jauns.lv

Vakar Gulbenes novada Daukstu pagastā, pēc ceļu satiksmes negadījuma aizdegoties automašīnai, gājusi bojā aptuveni 30 gadus veca sieviete, bet 50 gadus veca sieviete no tās pašas automašīnas guvusi apdegumus un nogādāta slimnīcā.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), negadījums notika vakar ap plkst.16.30 autoceļa Pļaviņas-Madona-Gulbene 86.kilometrā, saduroties divām automašīnām. Cilvēki no otra spēkrata izkļuva pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Sadursmē bijusi iesaistīta automašīna "Volkswagen Caravelle", kas pēcāk aizdegusies, un "Volkswagen Golf", kas arī cietusi negadījumā, informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

Bojā gājusi "Volkswagen Caravelle" vadītāja, smagi cietusi un ārstniecības iestādē nogādāta arī automašīnas pasažiere. Traumas negadījumā guvis arī automašīnas "Volkswagen Golf" vadītājs, 1975.gadā dzimis Lubānas iedzīvotājs, un pasažiere, 1999.gadā dzimusi jauniete. Cietušie ievietoti ārstniecības iestādē.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess, un tiek noskaidroti notikušās sadursmes apstākļi.

Kā pastāstīja Jukāma, steidzoties uz notikuma vietu, sadursmē iekļuvušas divas policijas trafarētās automašīnas. 31.oktobrī dažas minūtes pēc plkst.17 Gulbenē, Rīgas un Blaumaņa ielas krustojumā, notika automašīnas "Ford Mondeo" un "Suzuki Liana" sadursme. Automašīnai "Ford Mondeo" bija ieslēgti speciālie skaņas signāli un mirgojoša zila bākuguns. Negadījumā bojātas abas automašīnas. Cilvēki nav cietuši.

Par notikušo policijā noformēts ceļu satiksmes negadījuma protokols, kā arī tiek precizēti notikušās sadursmes apstākļi.

Vidzemē ceturtdien notika vēl kāds nopietns ceļu satiksmes negadījums, pēc kura bija nepieciešama glābēju palīdzība. Madonas novada Kalsnavas pagastā ap plkst.18.20 sadūrās divas automašīnas. Vienu cilvēku VUGD darbinieki no spēkrata atbrīvoja, izmantojot hidrauliskos instrumentus.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 72 ceļu satiksmes negadījumi, cietuši 17 cilvēki, bet bojā gājis viens. Rīgas reģionā fiksētas desmit avārijas, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Ceļu policijas darbinieki pagājušajā diennaktī Latvijā aizturējuši 15 transportlīdzekļu vadītājus, kuriem alkohola koncentrācija organismā pārsniedza atļauto normu. Deviņi no tiem vadījuši auto.

Par ātruma pārsniegšanu policija noformējusi 172 administratīvā pārkāpuma protokolus.

Aizvadītajā diennaktī, no 31.oktobra plkst.6.30 līdz 1.novembra plkst.6.30, VUGD kopumā saņēmis 42 izsaukumus - dzēsti 14 ugunsgrēki, veikti 25 glābšanas darbi, bet trīs izsaukumi izrādījušies maldinoši. Ugunsgrēkos gājuši bojā divi cilvēki, bet viens cietis.

LETA