Notiek gaisa kvalitātes uzlabošanas rīcības programmas sabiedriskā apspriešana
Runā Rīga

Notiek gaisa kvalitātes uzlabošanas rīcības programmas sabiedriskā apspriešana

Jauns.lv

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments rīko sabiedrisko apspriešanu aktualizētajai Rīgas gaisa kvalitātes uzlabošanas rīcības programmai 2011.– 2015. gadam.

Notiek gaisa kvalitātes uzlabošanas rīcības progra...

Tā kā Rīgas gaisa kvalitātes uzlabošanas rīcības programma 2004. – 2009. gadam nenodrošināja gaisa kvalitātes robežlielumu ievērošanu, 2011. gadā tika izstrādāta un ar Rīgas domes lēmumu otrā gaisa kvalitātes uzlabošanas rīcības programma 2011. – 2015. gadam. Šajā dokumentā galvenos rezultātus solīja iecerētie lielie infrastruktūras projekti (Austrumu maģistrāle un Rīgas Ziemeļu transporta koridors ar Brīvības ielas dublieri), kas no transporta satiksmes un tās radītās ietekmes atslogotu Rīgas centru, tādējādi uzlabojot gaisa kvalitāti pilsētas centrā un pilsētvides kvalitāti kopumā. Tomēr šāda apjoma projektus nebija iespējams īstenot rīcības programmas darbības laikā, tādēļ 2013. gadā tika nolemts to aktualizēt, iekļaujot tajā 2014. – 2015. gadā reāli īstenojamos projektus un pasākumus, kas ļautu līdz 2015. gadam uzlabot gaisa kvalitāti Rīgā. Rīcības programmas precizēšanas un papildināšanas gaitā Rīcības programmā tika iekļauta arī informācija par katra pasākuma īstenošanas laika grafiku un realizācijai nepieciešamo finansējuma apjomu. Aktualizētās rīcības programmas projektu izstrādātāja SIA „Vides Konsultāciju Birojs”.

Ar sagatavoto rīcības plāna projektu un tā kopsavilkumu var iepazīties Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Apmeklētāju pieņemšanas nodaļā (Brīvības ielā 49/53) 5. stāvā, katru darba dienu no 9.30 līdz 17.00. Rīcības programmas projekts ir pieejama arī interneta vietnē: http://mvd.riga.lv/lv/vide/gaiss/ Šā gada 20. novembrī, plkst. 17.00, Rīgas domē (Rātslaukums 1) 508. telpā notiks arī sabiedriskās apspriešanas sapulce.

Rakstiskus priekšlikumus un atsauksmes var iesniegt līdz 05.12.2013. Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Apmeklētāju pieņemšanas nodaļā (Brīvības ielā 49/53) 5. stāvā vai sūtot pa pastu Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldei Brīvības ielā 49/53, LV-1010; elektroniski sūtīt uz e-pasta adresēm: dace.danilane@riga.lv un

Karlīna Timofejeva/Foto: Lita Krone/LETA

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību