112
2013. gada 5. decembris, 09:03

Uz plostiem pa Daugavu pārvadā kontrabandas cigaretes; divi aizturēti

Jauns.lv

Daugavā aizturēti divi plosti ar kontrabandas cigaretēm, aģentūrai BNS pavēstīja Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Naktī no 29. uz 30.novembri Daugavpils pārvaldes robežsargi Daugavā pie Indricas upes aptuveni piecus kilometrus no valsts robežas pamanīja plostu, kas, peldot pa upi, šķērsoja valsts robežu. Slobodas ciema tuvumā robežsargi plostu apturēja.

Konstatēts, ka plostu veido 24 melnos polietilēna maisos iepakotas savā starpā savienotas kārbas. Kārbās robežsargi konstatēja 100 tūkstošus cigarešu "Фест -7", 100 tūkstošus cigarešu "Queen super slim", 10 tūkstošus cigarešu "Queen Menthol" un 170 tūkstošus cigarešu "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Sākts kriminālprocess par noziedzīgiem nodarījumiem tautsaimniecībā.

Arī naktī no 1. uz 2.decembri robežsargi Daugavā pamanīja plostu, kas pa upi peldēja Latvijas valsts robežas virzienā. Robežsargi pamanīja arī personu, kura, ieraugot robežsargus, nolēca no plosta un izpeldēja krastā Baltkrievijas teritorijā. Robežsargi informēja Baltkrievijas kolēģus, kuri plostu no 55 savstarpēji savietotām cigarešu kārbām pārtvēra.

BNS