FK "Ventspils" atzīts par 147.spēcīgāko futbola klubu pasaulē
Aizvadītajā sezonā "Ventspils" komanda Latvijas virslīgā triumfēja piekto reizi vēsturē.
Futbols
2014. gada 9. janvāris, 13:13

FK "Ventspils" atzīts par 147.spēcīgāko futbola klubu pasaulē

Jauns.lv

Latvijas čempionvienība "Ventspils" atzīta par 147.spēcīgāko 2013.gada futbola komandu pasaulē Starptautiskās Futbola vēstures un statistikas federācijas (IFFHS) vērtējumā.

Laika posmā no pagājušā gada 1.janvāra līdz 31.decembrim "Ventspils" ieguva 105,5 ranga punktus, ieņemto 147.vietu dalot ar Krievijas klubu Mahačkalas "Anži".

Rangā aiz Latvijas komandas ierindojušies tādi labi zināmi klubi kā "VfL Wolfsburg" (Vācija), "Lille" (Francija), "Malaga" (Spānija), "Freiburg" (Vācija), Maskavas CSKA (Krievija) un Marseļas "Olympique" (Francija).

"Ventspils" ir vienīgais Latvijas klubs, kas iekļuvis ranga labāko 200 komandu vidū. Tikmēr Lietuvas komanda Viļņas "Žalgiris" rangā ierindota dalītā 121.vietā, bet Igaunijas vienības tajā nav iekļuvušas.

IFFHS ikmēneša un ikgada pasaules futbola rangus veido kopš 1991.gada, bet šoreiz pirmo reizi par gada spēcīgāko pasaules komandu atzīta Vācijas vienība - Minhenes "Bayern". Aiz tās otrajā vietā ierindojusies Spānijas komanda Madrides "Real", bet trešo pozīciju ieņēma Anglijas klubs Londonas "Chelsea".

Vēl pirmajā desmitniekā iekļautas Madrides "Atletico" (Spānija), "Barcelona" (Spānija), Parīzes "Saint-Germain" (Francija), "Basel" (Šveice), Belu Orizonti "Atletico Mineiro" (Brazīlija), Totenhemas "Hotspur" (Anglija) un "Benfica" (Portugāle).

Aizvadītajā sezonā "Ventspils" komanda Latvijas virslīgā triumfēja piekto reizi vēsturē.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA