Ātrslidotājam Silovam 24.vieta Soču olimpisko spēļu 1000 metru distancē
Haralds Silovs olimpiskajam čempionam Stefanam Grotuisam zaudēja 1,90 sekundes.

Ātrslidotājam Silovam 24.vieta Soču olimpisko spēļu 1000 metru distancē

Jauns.lv

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs trešdien ierindojās 24.vietā Soču olimpisko spēļu 1000 metru distancē.

Ātrslidotājam Silovam 24.vieta Soču olimpisko spēļ...

Silovs startēja devītajā skrējienā, trasi veicot vienā minūtē un 10,29 sekundēs, kas tobrīd bija astotais labākais rezultāts, lai gan startēt vēl vajadzēja 22 sportistiem.

Vēlāk Silova rezultāts viņam deva 24.vietu, kas bija par 1,90 sekundēm sliktāks rādītājs nekā olimpiskajam čempionam Stefanam Grotuisam no Nīderlandes.

Tikmēr pie sudraba izdevās tikt kanādiešu sportistam Denijam Morisonam, bet bronzu ieguva vēl viens Nīderlandes ātrslidotājs Mihels Mulders, kurš iepriekš bija ieguvis zelta medaļu 500 metru distancē.

Līdz ar to Nīderlandes sportistiem jau atkal ātrslidošanā izdevies papildināt savu medaļu krājumu.

Zīmīgi, ka viens no šo sacensību galvenajiem favorītiem amerikānis Šani Deiviss, kurš 1000 metru distancē triumfēja iepriekšējās divās Olimpiādēs, bija vien astotais.

Pirms tam pirmdien Silovs 500 metru distancē, kuru izmantoja kā sagatavošanos garākajām distancēm, ierindojās 37.vietā 39 sportistu konkurencē.

Sočos latvietis piedalīsies arī 1500 metru sacensībās, kas risināsies sestdien.

Pašlaik 27 gadus vecais Silovs piedalās savās otrajās olimpiskajās spēlēs. Karjeru viņš iesāka kā šorttreka slidotājs, 2008.gadā Ventspilī triumfējot Eiropas čempionātā. Tomēr drīz pēc tam viņš paralēli sāka nodarboties arī ar ātrslidošanu, Vankūveras Olimpiādē nokļūstot pasaules ziņu aģentūru uzmanības lokā, jo ne tikai kļuva par pirmo sportistu, kurš spējis piedalīties abos šajos sporta veidos, bet pat paveica to vienas dienas laikā.

Pēc Vankūveras 2011.gadā vēl Silovs izcīnīja otro vietu Eiropas čempionātā (pēc Tibo Fokonē diskvalifikācijas pērn arī tika atzīts par čempionu), bet kopš tā laika pilnībā pievērsies ātrslidošanai, spējot divas reizes kāpt uz pjedestāla Pasaules kausa posmos.

LETA/Foto: AFP/LETA