Vācijas kamaniņu braucēji uzvaru stafetē atzīmēja ar aliņu, Rubenis ar tējas krūzi
Mārtiņš Rubenis izcīnīto bronzas medaļu atzīmēja malkojot kādu labu tēju.

Vācijas kamaniņu braucēji uzvaru stafetē atzīmēja ar aliņu, Rubenis ar tējas krūzi

Jauns.lv

Vācijas kamaniņu braucēji Felikss Lohs, Natālija Geizenbergere un Tobiass Vendls/Tobiass Arlts, kuri ceturtdien kļuva par divkārtējiem Soču olimpisko spēļu čempioniem, pēc uzvaras komandu stafetē sacīja, ka panākumu atzīmēs pie alus kausa, savukārt bronzas medaļnieks Latvijas komandā Mārtiņš Rubenis teicās, ka to pašu darīs malkojot kādu labu tēju.

Vācijas kamaniņu braucēji uzvaru stafetē atzīmēja ...

Pēc sacensībām preses konferencē kamaniņu braucējiem tikai jautāts, ar kādu dzērienu viņi atzīmēs sacensību noslēgumu un medaļu izcīnīšanu. Krievijas sportiste Tatjana Ivanova teica, ka dzeršot to, ar ko viņu pacienās. Vācieši uzreiz noskaldīja, ka medaļas "aplaistīs" ar miežu alutiņu. Savukārt Rubenis, kurš nav grādīgo dzērienu cienītājs, slāpes solījās veldzēt ar tēju.

Rubenis vienīgais no Latvijas sportistiem oficiālajā preses konferencē atbildēja uz žurnālistu jautājumiem, bet pārējie Latvijas kamaniņu braucēji atradās tur pat zālē un pēc Latvijas televīzijas lūguma rakstīja sveicienus saviem mīļajiem Valentīna dienā.

Jautrību preses konferenccē izraisīja arī kādas kanādiešu žurnālistes jautājums, vai nākotnē kamaniņu braukšanā nevajag ieviest arī divnieku sacensības sievietēm. Krievijas sportiste Tatjana Ivanova sacīja, ka tas būtu bīstami, jo divām sievietēm ir grūti sadzīvot zem viena jumta. "Braucot vienās kamanās viņas izskrāpētu viena otrais acis," smēja sudraba medaļu ieguvusī Ivanova.

Savukārt olimpiskā čempione Geizenbergere atgādināja, ka šāda iespēja braukt divniekā divām daiļā dzimuma pārstāvēm esot jau šobrīd, jo noteikumi nenosaka, ka obligāti jāstartē diviem vīriešiem. "Teorētiski var braukt divas sievietes, vai arī jaukts pāris, taču praksē tam nebūs jēgas, jo vīrieši ir fiziski stiprāki un sievietes nevarētu konkurēt," skaidroja vāciete.

Jau ziņots, ka Latvijas kamaniņu braucēji Elīza Tīruma, Mārtiņš Rubenis un divnieka ekipāža Andris Šics/Juris Šics ceturtdien izcīnīja Soču olimpisko spēļu bronzu stafetē, kura olimpiskajā programmā ir iekļauta pirmo reizi šī sporta veida vēsturē.

Par pirmajiem olimpiskajiem čempioniem šajā disciplīnā kļuva vācieši Natālija Geizenbergere, Felikss Lohs un Tobiass Vendls/Tobiass Arlts, kuri iepriekšējās dienās bija izcīnījuši zelta medaļas attiecīgi sieviešu, vīriešu un divnieku sacensībās. Sudraba medaļas ieguva mājinieki krievi, bet Latvijas komanda par vienu sekundes desmitdaļu apsteidza 4.vietu ieņēmušo Kanādu.

BNS/Foto: EPA/LETA