2014. gada 19. februāris, 01:19

Šveices izlases uzbrucējs Nīderraiters: Uzvarai pret Latviju nepielikām pietiekoši daudz pūļu

Jauns.lv

Šveices hokeja izlase Soču olimpisko spēļu "play-off" kārtas mačā pret Latviju nav pielikusi pietiekoši daudz pūļu, lai uzvarētu, uzskata šveiciešu uzbrucējs Nino Nīderraiters.

Kā ziņots, Latvijas izlase olimpisko spēļu "play-off" kārtas mačā otrdien ar rezultātu 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) uzvarēja pasaules vicečempionus Šveici, sasniedzot ceturtdaļfinālu. Latvijas hokeja izlase olimpisko spēļu labāko astoņniekā iekļuvusi pirmo reizi vēsturē, bet ceturtdaļfinālā tai pretiniekos trešdien būs Vankūveras Olimpiādes čempioni kanādieši. Mača sākums paredzēts plkst.19 pēc Latvijas laika.

"Mēs nespēlējām tā, kā mums pienāktos. Uzvaras labad nepielikām pietiekoši daudz pūļu," Nīderraitera teikto citē rīkotāji. "Jau atkal neizmantojām savas iespējas uzbrukumā, turklāt aizsardzībā spēlējām nedroši. Visu turnīru esam runājuši par to, ka ar vieniem gūtiem vārtiem ir sarežģīti uzvarēt. Grupas spēlēs tikām cauri, bet šoreiz - nē."

"Latvieši centās spēlēt no aizsardzības. Tikuši pie vadības, cīņas groži bija viņu rokās," piebilst uzbrucējs Martins Pliss. "Mēs spēlējam diezgan labi, taču otrajā trešdaļā viņu vārtsargs [Edgars Masaļskis] atvairīja pāris ļoti sarežģītas ripas. Varam uzvarēt pāris spēles ar 1:0, taču šādā turnīrā ir jāprot gūt vairāk vārtu."

"Šajā līmenī ar vieniem gūtiem vārtiem ir par maz," saviem komandas biedriem piebalso aizsargs Marks Štraits.

Visas četras ceturtdaļfināla spēles notiks trešdien. Pusfināli norisināsies 21.februārī, bet cīņas par medaļām notiks 22. un 23.februārī.

Pirmo reizi Latvijas hokeja izlase olimpiskajās spēlēs startēja pirmās brīvvalsts laikā 1936.gadā, kad ierindojās 13.vietā, bet pēc neatkarības atgūšanas tā piedalījusies arī 2002., 2006. un 2010.gada Olimpiādē, vienreiz izcīnot devīto vietu, bet divreiz ieņemot 12.pozīciju. Pirms četriem gadiem Vankūverā Latvijas izlase bija ļoti tuvu iekļūšanai ceturtdaļfinālā, tomēr "play-off" kārtas mačā vien pagarinājumā zaudēja Čehijai.


LETA