Melbārdis: lēnām sāku saprast, kas ir noticis
Melbārdis skaidroja, ka domas pirms pēdējiem diviem braucieniem bijušas mierīgas.
2014. gada 23. februāris, 19:27

Melbārdis: lēnām sāku saprast, kas ir noticis

Jauns.lv

Līdz sudraba medaļām Latvijas bobsleja četrinieka ekipāžu aizvizinājušais pilots Oskars Melbārdis uzreiz pēc gūtā panākumu Soču olimpiskajās spēlēs savas emocijas neizrādīja, taču nedaudz vēlāk, jau tiekoties ar Latvijas žurnālistiem smaidīja, sakot, ka lēnām sāk apjaust to, kas ir noticis.

Viņš atzina, ka uzreiz pēc sacensībām nav bijis bēdīgs, lai gan zelta medaļas palika vien deviņu simtdaļu attālumā. "Droši vien biju laimīgs, taču neatceros, ko tobrīd domāju. Pirmo reizi bija tādas sajūtas," pēc sacensībām sacīja sudraba medaļnieks.

Melbārdis skaidroja, ka domas pirms pēdējiem diviem braucieniem bijušas mierīgas. "Pirms pēdējā brauciena varbūt piezagās kaut kāds uztraukums, taču kopumā biju mierīgs, kontrolēju sevi, nebija pārsteigumu. Arī naktī labi izgulējos un biju gatavs [sacensībām]," bobslejists bija gatavs cīņai par medaļam. Svētdien aizvadītais pirmais brauciens viņam paticis un bijis labākais no četriem kopuma aizvadītajiem, taču pēdējā arī viņam rokas nedaudz drebējušas. "Nedaudz vaļīgāk palaidu šur tur [stūri], bet pa lielam bija normāli," atzina olimpiskais vicečempions.

Viņš atzina, ka pirmie trīs braucieni arī pēc rezultāta bijuši ļoti stabili, bet par atslēgas brīdi sacensībās vi[ņš uzskatīja otro braucienu, kurā Latvijas pirmajai ekipāžai no piektās vietas izdevās pakāpties uz otro. "Būtu palikuši zemāk, nevarētu tikt līdzi pirmajiem," sacīja Melbārdis.

Uz jautājumu, vai bija reāli noķerts uzvaru guvušo Krievijas ekipāžu, viņš sacīja, ka iespējams tas izdotos, ja ietu uz visu banku startā, rautos tur pēc starta rekorda un būtu laba braukšana visos četros braucienos. "Viņam [Zubkovam] tomēr ir cits līmenis, viņam tomēr ir liela pieredze. Ko var gribēt, man tikai ceturtā sezona pie stūres, es tāpat esmu pārsteigts [par rezultātu]," Melbārdis neslēpa, ka ir apmierināts ar sudrabu, uzsverot, ka tagad ir pamatīgs atvieglojums pēc lielā sasprindzinājuma.

Savukārt pieredzējušais stūmējs Daumants Dreiškens, kurš aizvadīja savas trešās olimpiskās spēles, un kurš nesīs Latvijas karogu olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā, atklāja, ka sacensībām ekipāža centusies gatavoties kā parastiem mačiem. "Bobslejs ir tas, ko mēs darām, un ne no tā, ka te ir olimpiāde, mēs mainīsim kaut ko bobslejā. Viss bija jāizdara tā, kā vienmēr esam darījuši, un uz to arī noskaņojāmies," uzsvēra Dreiškens.

Jau ziņots, ka Latvijas bobslejisti medaļas olimpiskajās spēlēs izcīnīja pirmo reizi kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Vēsturisko panākumu Melbārdis, Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga izcīnīja, aizvadot četrus stabilus braucienus. Melbārža ekipāža četru braucienu summā finišēja pēc trīs minūtēm un 40,69 sekundēm. Par olimpiskajiem čempioniem kļuva Krievijas pirmā ekipāža ar pilotu Aleksandru Zubkovu, kurai Melbārdis ar komandu zaudēja 0,09 sekundes. Bronzas medaļas ieguva ASV-1 ar pilotu Stīvenu Holkombu pie stūres, kura uzvarētājiem zaudēja 0,39 sekundes, bet no Latvijas-1 atpalika par 0,30 sekundēm.

Latvijas otrā ekipāža ar pilotu Oskaru Ķibermani un stūmējiem Raivi Broku, Helviju Lūsi un Vairi Leibomu, sacensības noslēdza 14. vietā.

LETA/Foto: LOK/LETA