Gulbis pēc veiksmīgā Indianvelsas turnīra saglabājis 22.vietu pasaules rangā
Februāra beigās Ernests Gulbis pirmoreiz karjerā pakāpās līdz ATP ranga 18.vietai, tomēr jau nākamajā nedēļā izkrita no labāko divdesmitnieka.
Citi sporta veidi
2014. gada 17. marts, 10:05

Gulbis pēc veiksmīgā Indianvelsas turnīra saglabājis 22.vietu pasaules rangā

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājis iepriekš ieņemto 22.vietu.

Iepriekšējā nedēļā Gulbis turpināja veiksmīgo sezonas sākumu, sasniedzot prestižā Indianvelsas "Masters 1000" sērijas turnīra vienspēļu sacensību ceturtdaļfinālu, kas viņam ļāva aizstāvēt pērn šajā nedēļā iegūtos ranga punktus un mazliet papildināt to ražu. Latvieša kontā rangā pašlaik ir 1690 punkti.

Februāra beigās latvietis pirmoreiz karjerā pakāpās līdz ATP ranga 18.vietai, tomēr jau nākamajā nedēļā izkrita no labāko divdesmitnieka.

Tikmēr ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis pašlaik atrodams 13.vietā.

No citiem Latvijas tenisistiem rangā Andis Juška saglabājis 634.vietu. Šī valsts otrajam numuram ir zemākā vieta pasaules rangā kopš 2004.gada.

Par valsts trešo numuru kļuvis Mārtiņš Podžus, kurš pakāpies par septiņām vietām uz 700.pozīciju, bet 708.vietu ieņem trīs pozīcijas zaudējušais Miķelis Lībietis. Tikmēr Jānis Podžus pēc veiksmīga snieguma sacensībās Ukrainā pakāpies uzreiz par 161 vietu uz 893.pozīciju, kas ir augstākā viņa karjerā.

Deivids Jukša rangā zaudējis 19 vietas un ir atrodams 1438.pozīcijā, bet Mārcis Garuts atkāpies par deviņām pozīcijām uz 1494.vietu.

Ranga pirmajā desmitniekā notikušas vairākas izmaiņas.

Līderis kopš pagājušā gada oktobra sākuma ir spānis Rafaels Nadals, bet viņam nemainīgi seko serbs Novāks Džokovičs. Trešais ir Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs Staņislass Vavrinka no Šveices, bet ceturtais ir spānis Davids Ferrers. Piektajā vietā viņam tagad seko 17 "Grand Slam" titulus ieguvušais šveicietis Rodžers Federers, kurš pakāpies par trim pozīcijām.

Sesto vietu saglabājis brits Endijs Marejs, bet pēc divu pozīciju zaudēšanas septītais tagad ir čehs Tomāšs Berdihs. Uz astoto vietu atkāpies argentīnietis Huans Martins del Potro, devītais joprojām ir francūzis Rišārs Gaskē, bet uz desmito pozīciju pakāpies Gulbja pāridarītājs Indianvelsas turnīrā Džons Isners no ASV.

Par Indianvelsas "Masters 1000" turnīra uzvarētāju svētdien kļuva Džokovičs, kurš finālā uzvarēja Federeru.

Tikmēr dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko pozīciju pēc dalības Indianvelsas turnīrā tagad ieņem Gulbis, kurš ieguvis uzreiz 365 pozīcijas un atrodas 442.vietā. Tik augstu dubultspēļu rangā viņš nebija atradies kopš 2011.gada beigām. Tikmēr Juška rangā atguvis vienu vietu un atrodas 688.pozīcijā.

Lībietis dubultspēļu rangā pakāpies par četrām vietām uz 804.pozīciju, bet pēc kāpuma par 303 ailītēm 1084.vietu tagad ieņem M. Podžus. Oskars Vaskis pēc divu vietu zaudēšanas atrodas 1120.pozīcijā, bet J.Podžus pakāpies par iespaidīgām 549 pozīcijām un ieņem 1248.vietu.

Krišjānis Stabiņš dubultspēļu rangā ieņem 1611.vietu, ar ieņemtu 1660.pozīciju tajā debitējis Artūrs Lazdiņš, bet Jukša atrodams 1787.vietā.

LETA/Foto: EPA/LETA