2014. gada 10. maijs, 23:32

ASV hokejisti izcīna otro uzvaru pasaules čempionāta spēlēs

Jauns.lv

Par pirmo komandu, kas izcīnījusi divas uzvaras Baltkrievijā notiekošā pasaules čempionāta spēlēs sestdien kļuva ASV izlase.

Pirmajā otrās kārtas mačā amerikāņi ar rezultātu 3:2 (0:0, 1:2, 2:0) pieveica pasaules vicečempioni Šveici, kas cieta otro neveiksmi.

Šajā mačā pēc otrās trešdaļas vadībā vēl bija šveicieši, bet uzvaras vārtus ASV guva 54.minūtē, kad izcēlās Tailers Džonsons. Vēl pa reizei rezultatīvi uzvarētājiem bija arī Pīters Mjullers un Kreigs Smits.

Savukārt Šveices izlases labā vārtus guva Deniss Holenšteins un Damjēns Bruners.

Kā ziņots, pirmajā kārtā piektdien ASV ar 6:1 sagrāva sacensību saimnieci Baltkrieviju, bet Šveice ar 0:5 kapitulēja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai Krievijai.

Citās B grupas spēlēs sestdien uzvaras izcīnīja Vācijas un Latvijas izlases.

Vācijas hokeja izlase savā pirmajā pasaules čempionāta spēlē sestdien ar rezultātu 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) tikai pēcspēles metienu sērijā pārspēja Kazahstānu.

Rezultātu 11.minūtē atklāja Andrejs Gavriļins, kurš pielaboja naturalizētā Kevina Dalmena metienu un izvirzīja vadībā potenciālos apakšgrupas pastarīšus kazahus, bet pirmās trešdaļas beigās izlīdzinājumu panāca Matīass Plahta.

Turpinājumā vārti vairs netika gūti līdz pat pēcspēles metienu sērijai, kad uzvaru vāciešiem izrāva Tomass Openheimers.

Cīņas gaitā Kazahstānas izlases vārtsargs Vitālijs Jeremejevs atvairīja 45 Vācijas hokejistu metienus.

Tikmēr Latvija, pateicoties aizsargu Kristapa Sotnieka un Artūra Kuldas precīziem metieniem trešajā trešdaļā, ar 3:2 (1:1, 0:1, 2:0) pārspēja Somiju.

Latvijas izlasei pasaules čempionāta augstākās divīzijas turnīru ar uzvaru izdevies sākt pirmoreiz vēsturē, turklāt arī Somijas izlase tika pieveikta pirmo reizi pasaules čempionātos.

Somija pēdējos divos pasaules čempionāts bijusi ceturtā, bet šīgada Olimpiādē izcīnīja bronzas medaļas.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs svētdien pret Vāciju. Savukārt apakšgrupas turpinājumā gaidāmi mači pret Kazahstānu, ASV, Krieviju, Baltkrieviju un Šveici.

Savukārt A grupā sestdienas vakarā pirmo uzvaru izcīnīja Kanādas izlase, kas ar 4:1 (0:0, 1:1, 3:0) uzveica Slovākiju.

Pirmos vārtus mačā guva tieši slovāku hokejists Karols Sloboda, bet turpinājumā precīzi meta tikai kanādieši, divreiz atzīmējoties Džoelam Vordam, savukārt pa vienai reizei Koudijam Hodžsonam un Kevinam Bieksam.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Kanāda piektdien ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā negaidīti piekāpās Francijai.

Pirms tam sestdien cīņu par otro pasaules čempionu titulu pēc kārtas ar uzvaru iesāka Zviedrijas izlase, kas ar rezultātu 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) uzveica Dāniju.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Mīkaels Baklunds, bet reizi izcēlās Gustavs Nīkvists.

Savukārt Zviedrijas izlases vārtsargs Andešs Nilsons atvairīja 21 pretinieku raidījumu.

Pērn pasaules čempionāta finālmačā Zviedrija uzvarēja Šveici.

Kā ziņots, vēl vienā A grupas spēlē sestdien Norvēģija ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) uzvarēja Itāliju. Pa vieniem vārtiem guva Niklass Rēsts, Mortens Asks un Annešs Bastiansens, bet norvēģu vārtsargs Lāšs Haugens atvairīja visus 15 metienus un tika nosaukts par savas komandas labāko spēlētāju.

Norvēģijas izlase Itālijai pasaules čempionātos nav zaudējusi jau kopš 1996.gada.

Pasaules čempionātā 16 izlases sadalītas divās apakšgrupās, pa astoņām katrā, četrām labākajām kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Komandām, kuras grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Austrija un Slovēnija, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

LETA