Gulbis pārliecinoši uzvar un gaida Federeru ceturtajā kārtā
Ernests Gulbis nākamo spēli, visticamāk, aizvadīs pret vienreiz jau uzvarēto Rodžeru Federeru.
Citi sporta veidi
2014. gada 30. maijs, 14:24

Gulbis pārliecinoši uzvar un gaida Federeru ceturtajā kārtā

Jauns.lv

Latvijas tenisists Ernests Gulbis piektdien Francijas atklātā čempionāta trešajā kārtā turpināja savu uzvaru sēriju pār pieredzējušo čehu Radeku Štepāneku, pārspējot pretinieku trijos setos un iekļūstot turnīra astotdaļfinālā, kura viņa pretinieks būs šveicietis Rodžers Federers.

Pasaules ranga 17. pozīcijā esošais Gulbis nepilnās divās stundās uzvarēja ranga 43. vietas īpašnieku Štepāneku ar 6-3, 6-2, 7-5 un svinēja uzvaru arī abu ceturtajā savstarpējā spēlē, nezaudējot ne seta.

Pirmajā setā Gulbim bija viens breiks, otrajā setā - divi, un uzvaras tika izcīnītas attiecīgi 29 un 39 minūtēs. Trešajā setā Gulbim breiks bija ļoti izšķirošā - vienpadsmitajā geimā pēc kura vien atlika noslēgt maču servējot pašam nākamajā.

''Grand Slam'' turnīru astotdaļfinālā Gulbis spēlēs trešo reizi. 2008. gadā Francijas atklātajā čempionātā viņš uzvarēja šajā kārtā un aizkļuva ceturtdaļfinālam, bet pirmo reizi trīs kārtas visaugstākā ranga turnīrā latvietis pārvarēja 2007. gada ASV atklātajā čempionātā.

''Roland Garros'' kortos Gulbis pirmajā kārtā ar 4-6, 6-4, 7-5, 6-1 uzvarēja Polijas tenisistu Lukašu Kubotu, bet otrajā kārtā ar 6-2, 7-5, 6-0 pārspēja argentīnieti Fakundo Banjisu.

Federers piektdien savā trešās kārtas spēlē ar 7-5, 6-7 (7-9), 6-2, 6-4 uzvarēja krievu Dmitriju Tursunovu. Ar Federeru Gulbis līdz šim ir sacenties trīs reizes - visas 2010. gadā. Federers uzvarēja Gulbi ceturtdaļfinālā Dohā un Madrides ''Masters'', bet Gulbis ņēma virsroku Romas ''Masters'' sešpadsmitdaļfinālā. Visas cīņas bija sīvas, jo ceļā līdz diviem uzvarētiem setiem vienmēr bija vajadzīgi trīs seti.

Gada otrais "Grand Slam" turnīrs tenisita seguma kortos ar 24 miljonu eiro balvu fondu turpināsies līdz 8.jūnijam.

BNS/Foto: AFP/LETA