Citi sporta veidi
2014. gada 25. augusts, 17:30

Šķēpmetējai Donānei ceturtā vieta jaunatnes Olimpiādē

Jauns.lv

Latvijas jaunā šķēpmetēja Laine Donāne pirmdien izcīnīja ceturto vietu Ķīnā notiekošajā pasaules jaunatnes Olimpiādē.

Sacensību finālā Donāne labākajā mēģinājumā aizmeta 51,90 metrus, bet no iespējas kāpt uz goda pjedestāla 15 gadus vecā latviete atpalika par 37 centimetriem.

Par čempioni ļoti pārliecinoši ar 59,52 metrus tālu metienu kļuva Hanna Tarasjuka no Baltkrievijas.

Pirms tam kvalifikācijā Donāne ar 48,94 metriem ieņēma astoto vietu un kā priekšpēdējā iekļuva A finālā.

Kā ziņots, puišu konkurencē pirmdien Jāzeps Groza ar 70,61 metru uzvarēja B fināla sacensībās, kas kopējā ieskaitē ļāva izcīnīt devīto vietu.

Pasaules jaunatnes Olimpiādē, kas līdz 28.augustam risināsies Ķīnas pilsētā Naņdzjinā, Latviju pārstāv 13 sportisti astoņos sporta veidos.

Pirmajā pasaules jaunatnes Olimpiādē, kas pirms četriem gadiem risinājās Singapūrā, Latvijai 11 sportisti atnesa vienu medaļu - šķēpa mešanā bronzu izcīnīja Intars Išejevs. Savukārt vēl divi sportisti - airētāja Elza Gulbe un svarcēlājs Artjoms Žerebkovs - sacensībās izcīnīja ceturto vietu. Tikmēr labāko sešinieku noslēdza BMX riteņbraucējs Kristers Taims, kurš bija arī valsts karognesējs atklāšanas ceremonijā.

Šoreiz Latvija jau tikusi pie trim bronzas medaļām - svarcelšanā to sagādāja Rebeka Koha, šaušanas desmit metru distancē jaukto pāru sacensībās to pašu paveica Agate Rašmane, bet tenisa meiteņu dubultspēļu sacensībās arī Aļona Ostapenko.

LETA