Rīgas "Dinamo" uzvar Skudras trenēto "Torpedo" komandu
Ar 44 spēlēs izcīnītiem 56 punktiem Rīgas "Dinamo" Rietumu konferences kopvērtējumā tagad pakāpusies uz 11.vietu, no labāko astotnieka atpaliekot vairs tikai par četriem punktiem.

Rīgas "Dinamo" uzvar Skudras trenēto "Torpedo" komandu

Jauns.lv

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā svētdien ar rezultātu 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) minimāli uzveica latviešu speciālista Pētera Skudras trenēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu.

Rīgas "Dinamo" uzvar Skudras trenēto "Torpedo" kom...

Spēles rezultātu četras minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām atklāja Miks Indrašis, bet tās pēdējā minūtē atzīmējās Kaspars Saulietis. "Torpedo" rindās otrās trešdaļas otrajā minūtē izcēlās Juso Hietanens, tomēr tie arī palika par pēdējiem gūtajiem vārtiem cīņā.

Spēles sākuma daļā laukumā bija ļoti liels "Torpedo" pārsvars un jau otrajā minūtē Jakuba Sedlāčeka sargātos vārtus glāba vien pārliktnis. Tomēr cīņa izlīdzinājās pēc tam, kad septītajā minūtē pēc pārkāpuma pret Kasparu Saulieti rīdzinieki ieguva iespēju cīnīties vairākumā un šajās divās minūtēs izveidoja vairākus labus momentus.

Trešdaļas otrajā pusē Rīgas "Dinamo" vēlreiz ieguva vairākumu, bet šoreiz tas tika izmantots - pēc Kaila Vilsona piespēles no aizvārtes netverams metiens izdevās Indrašim. Līdz trešdaļas beigām rīdziniekiem bija vēl vairākas labas iespēja gūt vārtus un 32 sekundes pirms pārtraukuma tas arī izdevās - uzreiz pēc iemetiena vien savus otros vārtus šosezon guva Kaspars Saulietis, izvirzot Rīgas "Dinamo" vadībā ar 2:0.

Otrās trešdaļas ievadā Rīgas "Dinamo" komandu pirmoreiz mazākumā atstāja Oskars Cibuļskis un "Torpedo" rezultatīvākais aizsargs Juso Hietanens samazināja deficītu līdz 1:2. Pēc "Torpedo" pirmā spiediena turpinājumā cīņa ritēja līdzīgi, bet trešdaļas vidus daļā rīdzinieki divreiz īsā laikā tika pie divām iespējām cīnīties vairākumā, tomēr neviens no tiem netika izmantots. 19 sekundes pirms trešdaļas beigām rīdziniekus mazākumā atstāja Kristaps Sotnieks, tomēr pirms pēdējām 20 minūtēm rezultāts vairs nemainījās.

Trešo trešdaļu mājinieki sāka mazākumā, bet vēlāk vēlreiz palika četratā, tomēr sekmīgi cīnījās aizsardzībā, izturot šīs grūtās minūtes. Arī vienādos sastāvos Rīgas "Dinamo" cīnījās no aizsardzības, bet trešdaļas otrajā pusē pēc vairākiem noraidījumiem cīņas gaitā izlīdzinājās un mājinieki vairs nenosēdās aizsardzībā. Cīņas beigu daļā laukumā izcēlās kautiņš, kurā iesaistījās pa četriem katras komandas spēlētājiem, bet rezultāts mačā vairs nemainījās, rīdziniekiem izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas.

Par labāko spēlētāju Rīgas "Dinamo" komandā tika nosaukts Gunārs Skvorcovs.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo maču Rīgas "Dinamo" sastāvā mainījies bija vien vārtsargs - laukumā atgriezās Jakubs Sedlāčeks.

Šī gada pirmo spēli rīdzinieki aizvadīja trešdien, kad savā laukumā ar 3:2 pieveica Somijas vienību Helsinku "Jokerit", paveicot to pirmo reizi šosezon.

Decembrī Rīgas "Dinamo" spēlēja ļoti neveiksmīgi, deviņās spēlēs izcīnot vien divus panākumus.

Ņižņijnovgorodas komandas hokejisti šo gadu iesākuši neveiksmīgi, jo ciesti nu jau trīs zaudējumi pēc kārtas. Gads vispirms tika iesākts ar neveiksmi pret Čerepovecas "Severstaļ" (0:4), bet pēc tam piektdien "Torpedo" atzina arī Sanktpēterburgas SKA pārākumu (2:5).

Turpinājumā rīdzinieki līdz 15.janvārim savā laukumā uzņems arī "Severstaļ" un SKA, bet pēc tam tiks aizvadītas trīs cīņas izbraukumā.

Ar 44 spēlēs izcīnītiem 56 punktiem Rīgas "Dinamo" Rietumu konferences kopvērtējumā pakāpusies uz 11.vietu, no labāko astotnieka atpaliekot vairs tikai par četriem punktiem.

Savukārt "Torpedo" ar 62 punktiem 43 cīņās pašlaik atrodas konferences septītajā vietā.

Rīgas kluba vadība iepriekš komandas sniegumu sezonas ievadā novērtēja kā neapmierinošu, ar šādu pašu vērtējumu atkārtoti klajā nākot arī novembra sākumā.

Starpsezona Rīgas "Dinamo" nometnē tika aizvadīta lielā neziņā, jo komanda, pēc padomes priekšsēdētāja Jura Savicka teiktā, tikai oktobra vidū esot atradusi jaunu ģenerālsponsoru pēc līdzšinējā galvenā naudas devēja gāzes kompānijas "Itera" aiziešanas un spējusi norēķināties ar hokejistiem.

Septītajā KHL sezonā sacenšas 28 komandas no septiņām valstīm, vienību pulkam salīdzinājumā ar pagājušo sezonu paliekot nemainīgam, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas "Lev" no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekamu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartē. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas "Spartak", bet Ukrainas kluba Doņeckas "Donbass" dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstājuši divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība "Soči" un Toljati "Lada", kas piedzīvo savu atgriešanos KHL, un Helsinku vienība "Jokerit" no Somijas.

Šajā sezonā līgas klubus sagaida lielākais spēļu skaits sacensību vēsturē - 60 mači regulārajā čempionātā. Līdz šim nevienā no KHL sezonām katra komanda nebija aizvadījusi vairāk par 56 spēlēm. Regulārais čempionāts ilgs līdz 24.februārim. Tā gaitā savā divīzijā komandas savā starpā tiksies četras reizes, divas reizes katra komanda spēlēs ar konferences otras divīzijas vienībām, savukārt ar otras konferences komandām sezonas gaitā aizvadīs tikai vienu spēli. Papildus tam katra komanda vēl četras spēles aizvadīs ar savas divīzijas vienībām, pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi mudinošiem apsvērumiem, kā arī četras reizes tiksies ar otras konferences pārstāvjiem, arī šeit pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi veicinošiem apsvērumiem.

Gagarina kausa izcīņā vēlāk startēs katras konferences astoņi labākie klubi, kur pirmās divas vietas ieņems divīziju uzvarētāji. Šosezon tikusi likvidēta iepriekš divreiz aizvadītā Cerības kausa izcīņa, kurā sacentās Gagarina kausā neiekļuvušie klubi.

Rīgas "Dinamo" iepriekš aizvadīja vienu no veiksmīgākajām KHL sezonām savā vēsturē, regulāro turnīru noslēdzot Rietumu konferences kopvērtējuma piektajā vietā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 atzīstot "Donbass" pārākumu.

LETA/ Foto: Edijs Pālens/ LETA