Sportiste, kas savu bērnu atstāja pie auklītes, pazūd bez pēdām
foto: Action Press/Shutterstock/ Vida Press
Vieglatlēte Odila Auenvāna.
Sporta zvaigznes

Sportiste, kas savu bērnu atstāja pie auklītes, pazūd bez pēdām

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Francijas policija otrdien paziņoja, ka meklē Beninas vieglatlēti, kas specializējusies septiņcīņā, Odilu Auenvānu. Sieviete nav redzēta jau nedēļu.

Sportiste, kas savu bērnu atstāja pie auklītes, pa...

Normandijas policija savos sociālajos tīklos paziņojusi, ka pēdējo reizi 33 gadus vecā sportiste redzēta 10. septembrī: viņa savu mazuli atstājusi kopā ar auklīti. Policisti arī piebilda, ka sportiste dēlu nav paņēmusi. Pēc varas iestāžu sniegtās informācijas, pēdējo reizi Auenvāna redzēta pie "Volkswagen Polo" stūres.

2019. gada vieglatlētikas pasaules čempionātā Dohā Auenvanū, kas trenējas Francijā, septiņcīņā ieņēma astoto vietu un uzstādīja Nnacionālo rekordu, sakrājot 6210 punktus. Pirms daudzcīņas viņa nodarbojusies ar futbolu un jaunībā spēlējusi arī Beninas sieviešu izlasē.

Auenvanū ir trīskārtēja Āfrikas čempione septiņcīņā, pie panākuma tiekot pēdējās trīs meistarsacīkstēs (2024., 2022. un 2018. gadā), kā arī 2023. gada Āfrikas spēļu čempione. Pie starptautiskām godalgām beniniete tikusi arī citās vieglatlētikas disciplīnās - 2019. gadā Āfrikas spēļu lodes grūšanā (sudrabs) un un Islāma solidaritātes spēlēs 2017. gadā 100 metrus barjerskrējienā (zelts)/