Futbola klubs "Jelgava": mums nav nekādas saistības ar bijušā vārtsarga Edgara Andrejeva krimināllietu!
Edgars Andrejevs (foto: "FS Jelgava" / "X")
Futbols

Futbola klubs "Jelgava": mums nav nekādas saistības ar bijušā vārtsarga Edgara Andrejeva krimināllietu!

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Futbola klubam "FS Jelgava" nav nekādas saistības ar krimināllietu, kurā iesaistīts tā bijušais vārtsargs Edgars Andrejevs, ceturtdien paziņoja komanda.

Futbola klubs "Jelgava": mums nav nekādas saistība...

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Ētikas komiteja trešdien, pamatojoties uz tiesībsargājošo iestāžu sniegto un savā rīcībā esošo informāciju, trim personām piemēroja pagaidu aizliegumu piedalīties jebkādās ar futbolu saistītās aktivitātēs, informēja LFF. Aizliegumam pakļautās personas ir Andrejevs ("Jelgava"), Ričards Grauze ("Sigulda") un Ričards Jirgensons ("Viola").

Lēmums ir pieņemts, pamatojoties uz to, ka šīs personas ir apsūdzētas kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 212.1.panta trešās daļas (manipulācijas ar sporta sacensībām, ja tas izdarīts lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa). Piemērotais aizliegums darbojas līdz tiesas nolēmuma spēkā stāšanās brīdim, bet ne ilgāk kā uz diviem gadiem.

""FS Jelgava" informē sabiedrību, ka tai nav nekādu saistību ar krimināllietu, kura minēta LFF Ētikas komitejas 2024.gada 28.augusta lēmumā un tai nav zināms šīs lietas saturs," teikts kluba paziņojumā.

Tāpat klubs uzsver, ka savā sastāvā uzņem futbolistus tikai pēc to reputācijas pārbaudes pie LFF drošības un godīgas spēles speciālista.

Andrejevs šajā sezonā sargāja vārtus divās Latvijas futbola virslīgas spēlēs.