LFF aizliedz problēmās slīgstošajam "Valmieras" futbola klubam jaunu spēlētāju reģistrāciju
foto: Zane Bitere/LETA
Pagājušās sezonas UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešās kārtas spēle futbolā starp FK "Valmiera" un Tirānas "Partizani" komandām "Skonto" stadionā.
Futbols

LFF aizliedz problēmās slīgstošajam "Valmieras" futbola klubam jaunu spēlētāju reģistrāciju

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Tonybet" Latvijas futbola virslīgas klubam "Valmiera" liegts reģistrēt jaunus spēlētājus, trešdien paziņoja Latvijas Futbola federācija (LFF).

LFF aizliedz problēmās slīgstošajam "Valmieras" fu...

Lēmums par jaunu spēlētāju reģistrācijas aizliegumu pieņemts LFF Disciplinārlietu komitejas sēdē un par pamatu tam ir "Valmieras" neizpildītais Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) lēmums par atlīdzības izmaksu aģentūrai "USM Football SRL".

Aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus attiecas gan uz vietējām, gan, pamatojoties uz Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) šī gada 8.augusta lēmumu, starptautiskajām pārejām.

Kā vēsta LFF, aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus tiks atcelts, tiklīdz "Valmiera" izpildīs iepriekšminēto CAS lēmumu pilnā apmērā un LFF tiks saņemts attiecīgs FIFA apstiprinājums.

Jau ziņots, ka, neizpildot vairākus klubu licencēšanas punktus, tostarp nosacījumu, kas saistīts ar kavētiem maksājumiem sociālajām un nodokļu institūcijām, maija sākumā "Valmierai" netika piešķirta licence dalībai UEFA Eirokausos, kā arī atņemti trīs punkti Latvijas futbola virslīgas kopvērtējumā.

Virslīgas kopvērtējumā "Valmiera" ar 51 punktu 26 mačos ieņem trešo vietu, kamēr līderei RFS ir 65 punkti 25 cīņās, bet otrajā vietā esošai "Riga" - 61 punkts 26 dueļos.

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.