Paldies basketbolam! ASV tomēr izdodas uzvarēt olimpisko medaļu kopvērtējumā; Japāna pakāpjas uz trešo vietu
foto: AFP/Scanpix
ASV basketbolistēm izdodas uzvarēt astotajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas.
Basketbols
2024. gada 11. augustā, 19:30

Paldies basketbolam! ASV tomēr izdodas uzvarēt olimpisko medaļu kopvērtējumā; Japāna pakāpjas uz trešo vietu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

ASV basketbolistes ar uzvaru svētdien Parīzes olimpisko spēļu finālā izcīnīja savai valstij 40. zelta medaļu šajās spēlēs un nodrošināja pirmo vietu medaļu vērtējumā.

Paldies basketbolam! ASV tomēr izdodas uzvarēt oli...

ASV pēdējā sacensību dienā zelta medaļu izcīnīja arī treka riteņbraucēja Dženifera Valente, nosargājot Tokijas spēlēs izcīnīto uzvarētājas titulu omniumā. Tas ļāva ASV sportistiem spēlēs sakrāt 40 zelta, 44 sudraba un 42 bronzas godalgas, finišējot ar 126 medaļām.

Ķīnas svarcēlāja Li Veņveņa svētdien uzvarēja svarcelšanā svara kategorijā virs 81 kilograma, izcīnot savai valstij, kas pirms pēdējās dienas bija zelta medaļām bagātākā valsts, 40. zelta medaļu. Tomēr ar 27 sudraba un 24 bronzas medaļām medaļu vērtējumā nācās piekāpties ASV.

Uz trešo vietu pēc divām zelta medaļām brīvajā cīņā svētdien pakāpās Japāna, kurai ir 20 zelta, 12 sudraba un 13 bronzas medaļas. Uz ceturto vietu ar 18 zelta, 19 sudraba un 16 bronzas godalgām atkāpās Austrālija, piektajā vietā ierindojās Francija, kurai ir 16 zelta medaļas, 26 sudrabi un 22 bronzas, bet uz sesto vietu pēdējā sacensību dienā pēc treka riteņbraucēja Harrija Lavreisena uzvaras keirinā un viņa trešās zelta godalgas Parīzē ar 15 zelta, septiņām sudraba un 12 bronzas medaļām pakāpās Nīderlande, apsteidzot Lielbritāniju, kas finišēja ar 14 zelta, 22 sudraba un 29 bronzas medaļām.

Visvairāk medaļu - 126 - izcīnīja ASV sportisti, Ķīnai ir 91 godalga, Lielbritānijai ir 65 medaļas, bet Francijai - 64 medaļas.Vismaz vienu medaļu izcīnīja 90 valstu pārstāvji, kā arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) bēgļu komanda, bet no Baltijas valstīm pie godalgām tika vien Lietuva, kuras kontā ir divas sudraba un divas bronzas godalgas.