Bulgāru svarcēlājs Nasars savā dzimtenē izcīna zeltu
foto: AP/Scanpix
Karloss Majs Nasars ir dzimis Parīzē bulgārietes un libānieša ģimenē.
Citi sporta veidi

Bulgāru svarcēlājs Nasars savā dzimtenē izcīna zeltu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Bulgārijas sportists Karloss Majs Nasars piektdien izcīnīja zelta medaļu Parīzes olimpisko spēļu svarcelšanas sacensībās svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.

Bulgāru svarcēlājs Nasars savā dzimtenē izcīna zel...

Raušanā Nasars un kolumbietis Jeisons Lopess katrs pacēla pa 180 kilogramus smagiem stieņiem, bet grūšanā bulgārs ar paceltiem 224 kilogramiem šajā disciplīnā laboja pasaules rekordu, kamēr viņa sāncensis pacēla 210 kilogramus.

Attiecīgi summā Nasars uzvarēja ar paceltiem 404 kilogramiem, savukārt Lopess sacensības noslēdza ar 390 kilogramiem. Otrajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas bronzu izcīnīja itālis Antonīno Picolato, kurš pirms trīs gadiem Tokijā bija trešais svara kategorijā līdz 81 kilogramam. Raušanā viņam viņam pa spēkam bija 172 kilogrami un grūšanā - 212 kilogrami, kas summā deva 384 kilogramus jeb par vienu vairāk nekā ceturto vietu guvušajam Moldovas svarcēlājam Marinam Robu.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11. augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.