Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Cīkstoņi Saravi un Hildebranta izcīna zeltu otrās spēles pēc kārtas; Vongpatanakita to paveic taekvondo
foto: AFP/Scanpix
Divkārtējā olimpiskā čempione Sāra Anna Hildebranta.
Citi sporta veidi

Cīkstoņi Saravi un Hildebranta izcīna zeltu otrās spēles pēc kārtas; Vongpatanakita to paveic taekvondo

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Cīkstoņi irānis Mohamadhadi Saravi un amerikāniete Sāra Anna Hildebranta, kuri pirms trīs gadiem Tokijā izcīnīja bronzas medaļas, trešdien kļuva par Parīzes olimpisko spēļu čempioniem.

Cīkstoņi Saravi un Hildebranta izcīna zeltu otrās ...

Saravi grieķu-romiešu cīņā svara kategorijā līdz 97 kilogramiem finālā ar 4:1 pārspēja Armēnijas pārstāvi Arturu Aleksanjanu. Cīņās par bronzas medaļām Kirgizstānas sportists Uzurs Džuzupbekovs ar 2:1 uzveica ēģiptieti Mohamedu Gabru un kubietis Gavriels Alehandro Rosiljo-Kindelans ar 2:0 bija pārākas pār uzbeku Rustamu Asakalovu.

Sievietēm brīvajā cīņā svara kategorijā līdz 50 kilogramiem Hildebranta finālā ar 3:0 guva virsroku pār kubieti Jusneilisu Guzmanu-Lopesu. Bronzas godalgas guva ķīniete Fena Dzicji, kura ar 6:4 uzvarēja Otgonjargalu Dolgorjavu no Mongolijas, un japāniete Jui Susaki, kura ar 10:0 bija pārāka pār ukrainieti Oksanu Livaču.

Trešdien savu pirmo olimpisko medaļu un uzreiz zelta izcīnīja japānis Nao Kusaka, kurš grieķu-romiešu cīņā svara kategorijā līdz 77 kilogramiem finālā ar 5:2 pārspēja Demevu Žadrajevu no Kazahstānas. Arī šajā kategorijā bronza Kirgizstānas cīkstonim, Akžolam Mahmudovam ar 6:5 uzvarot Sananu Suleimanovu no Azerbaidžānas, kā arī tāda paša kaluma godalgu guva armēnis Malhass Amojans, kurš ar 6:5 pieveica Aramu Vardanjanu no Uzbekistānas.

Tikmēr Taizemes sportiste Panipaka Vongpatanakita izcīnīja zelta medaļu Ptaekvondo sacensībās svara kategorijā līdz 49 kilogramiem, atkārtojot pirms trīs gadiem Tokijā iespēto.

Vongpatanakita fināla duelī ar 2-1 uzvarēja ķīnieti Guo Cjinu. Bronzas dueļos horvātiete Lena Stojkoviča ar 2-0 uzvarēja turcieti Mervi Dindzelu-Kavuratu, bet irāniete Mobina Nematzadeha ar 2-0 bija pārāka pār Dunaju Ali Abutalebu no Saūda Arābijas.

Vīriešiem svara kategorijā līdz 58 kilogramiem Tēdžons Parks no Dienvidkorejas ar 1-0 bija vadībā pret Gašimu Magomedovu no Azerbaidžānas, kurš cīņu nepabeidza traumas dēļ. Bronzas medaļas tika Mohamedal Halilam no Tunisijas, kurš ar 2-0 pārspēja spāni Adrianu Visenti-Juntu, un Sirianam Ravē no Francijas, kura pretinieks Vito Dellakila no Itālijas izstājās.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.