ASV saglabā līderpozīcijas olimpisko spēļu medaļu kopvērtējumā arī pēc 11 dienām
foto: JEANNE ACCORSINI/SIPA
Amerikāņu vingrotājas Simona Bailsa un Džordana Čailsa.
Citi sporta veidi
2024. gada 7. augustā, 08:25

ASV saglabā līderpozīcijas olimpisko spēļu medaļu kopvērtējumā arī pēc 11 dienām

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Pēc Parīzes olimpisko spēļu 11.dienas sacensībām medaļu vērtējuma līderpozīcijas saglabā ASV.

ASV saglabā līderpozīcijas olimpisko spēļu medaļu ...

Amerikāņi otrdien izcīnīja trīs zelta godalgas un tagad viņu kontā ir 24 augstākā kaluma medaļas, kā arī pa 31 sudraba un bronzas medaļām.

Otrajā vietā joprojām ir Ķīna, kuras kontā ir 22 zelta medaļas, 21 sudrabs un 16 bronzas.

Tikmēr uz trešo pozīciju ar 14 zelta, 12 sudraba un deviņām bronzas godalgām pakāpusies Austrālija, kas apsteigusi mājinieci Franciju, kurai ir 13 zelta medaļas, 16 sudrabi un 19 bronzas.

Piektajā pozīcijā ar 12 zelta, 15 sudraba un 19 bronzas godalgām atrodas Lielbritānija, bet labāko sešinieku noslēdz Dienvidkoreja, kuras kontā 11 zelta, astoņas sudraba un septiņas bronzas medaļas.

Visvairāk medaļu - 86 - izcīnījuši ASV sportisti, Ķīnai ir 59 godalgas, mājiniekiem francūžiem ir 48 medaļas, bet Lielbritānijai - 46.

Vismaz vienu medaļu izcīnījuši 75 valstu pārstāvji, bet no Baltijas valstīm pie godalgām tikusi vien Lietuva, kuras kontā ir divas bronzas. Lietuvai medaļas sagādāja airētāja Viktorija Senkute un vīriešu 3x3 basketbola izlase.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.