Girgensonam piespēle, "Sabres" turpina zaudēt. VIDEO
Girgensons mačā pret "Oilers" uzvarēja piecos no 11 iemetieniem un ieguva pozitīvu lietderības koeficientu +1.
Hokejs
2015. gada 30. janvāris, 10:43

Girgensonam piespēle, "Sabres" turpina zaudēt. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons ceturtdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli, tomēr viņa pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres" cieta neveiksmi līgas vājāko komandu mačā un piedzīvoja jau 13.neveiksmi pēc kārtas.

Aizvadītajā mačā "Sabres" ar rezultātu 2:3 (1:2, 0:0, 1:1) izbraukumā piekāpās Edmontonas "Oilers" hokejistiem.

Aizvadītajā mačā pirmā vadībā atkal izvirzījās "Sabres" komanda, kad trešajā minūtē izcēlās aizsargs Tailers Maijerss, tomēr līdz trešās trešdaļas vidum mājinieki jau bija priekšā ar 3:1. Kaut divas minūtes pirms pamatlaika beigām Rasmuss Ristolainens samazināja deficītu līdz minimumam, izglābt cīņu "Sabres" nespēja.

Girgensons ar rezultatīvu piespēli piedalījās Ristolainena vārtu guvumā, bet par cīņas spožāko zvaigzni tika atzīts "Oilers" zviedru uzbrucējs Antons Landers, kurš ne tikai guva savus pirmos vārtus šosezon, bet arī izpildīja divas rezultatīvas piespēles.

Girgensons šoreiz laukumā pavadīja 20 minūtes un 18 sekundes, izceļoties ar diviem metieniem pa vārdiem un diviem spēka paņēmieniem. Latvietis uzvarēja piecos no 11 iemetieniem, iekrājot pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Cīņas gaitā pēc spēka paņēmiena ar Girgensonu laukumu pleca traumas dēļ pameta "Oilers" komandas krievu aizsargs Ņikita Ņikitins.

"Sabres" cieta jau 17.neveiksmi pēdējos 18 mačos, turklāt šis bija jau 13.zaudējums pēc kārtas, kas lika sasniegt jaunu vienības antirekordu. Zīmīgi, ka visas šīs 13 neveiksmes piedzīvotas pamatlaikā, kas jau ilgāku laiku ir "Sabres" antirekords.

Iepriekšējo reizi līgā kāda komanda tik neveiksmīgi bija spēlējusi 2003./2004.gada sezonā, kad Pitsburgas "Penguins" bez punktiem arī palika 13 spēlēs.

Savukārt līgas antirekords ir 17 zaudējumi pēc kārtas pamatlaikā, ko 1974./75.gada sezonā sasniedza Vašingtonas "Capitals", bet 1992./93.gadā atkārtoja Sanhosē "Sharks", kad turklāt vienību pārstāvēja arī latvieši Sandis Ozoliņš un Artūrs Irbe.

Pašlaik 21 gadu vecais Girgensons pagājušajā sezonā NHL 70 mačos guva astoņus vārtus un veica 14 rezultatīvas piespēles. Savukārt šosezon viņš 48 cīņās guvis 13 vārtus un izpildījis desmit rezultatīvas piespēles, kas dod otro vietu komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, zaudējot vien Taileram Enisam, kā arī ir labākais vienības vārtu guvējs.

Kā zināms, latvietis triumfēja NHL Visu zvaigžņu spēles balsojumā, iegūstot iespēju piedalīties nedēļas nogalē notikušajā mačā. Iepriekšējo reizi kāds no Latvijas hokejistiem NHL Visu zvaigžņu spēlē bija piedalījies 2003.gadā, kad tas bija aizsargs Sandis Ozoliņš. Viņš savas karjeras laikā Visu zvaigžņu spēlē piedalījās septiņas reizes.

Nākamo maču "Sabres" komanda aizvadīs piektdien, kad viesosies pie Vankūveras "Canucks", kuras sastāvā debiju varētu piedzīvot pirmoreiz uz NHL izsauktais uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

Kā zināms, šajā sezonā "Sabres" komandu vada bijušais Latvijas izlases galvenais treneris kanādietis Teds Nolans, bet viņam palīdz vēl divi kādreizējie Latvijas valstsvienības treneri Artūrs Irbe un Toms Kūlens.

Pēc 49 aizvadītiem mačiem "Sabres" ar 31 punktu stabili ir vājākā komanda Atlantijas divīzijā, kā arī ieņem noslēdzošo 16.vietu arī Austrumu konferencē. Arī visas līgas kopvērtējumā tā pašlaik ir pēdējā.

Kā zināms, iepriekšējā sezonā "Sabres" komanda 82 spēlēs tika vien pie 52 punktiem, kļūstot par vājāko visā līgā.

Girgensons atdod rezultatīvu piespēli - video:

Bens Skrivens atvaira Girgensona metienu - video:

Mača labākās epizodes - video:

LETA/Foto: All Over Press