foto: scanpix
Dzierkals uz vienu sezonu pagarina vienošanos ar Zviedrijas čempioni Šellefteo AIK
Mārtiņš Dzierkals.
Hokejs
2024. gada 4. jūlijs, 20:23

Dzierkals uz vienu sezonu pagarina vienošanos ar Zviedrijas čempioni Šellefteo AIK

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals pagarinājis vienošanos ar Zviedrijas čempionvienību Šellefteo AIK, ceturtdien pavēstīja klubs.

Lai gan maijā Šellefteo komanda pavēstīja, ka neturpinās sadarbību ar Dzierkalu, šobrīd noslēgta jauna vienošanās uz vienu sezonu.

Dzierkals ir pirmais Latvijas hokejists, kurš kļuvis par Zviedrijas čempionu.  Latviešu uzbrucējs gan pamatturnīrā, gan "play-off" iekrāja 2+1 attiecīgi 45 un 16 spēlēs, bet IIHF Čempionu līgā viņam 11 dueļos bija pieci vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

Regulārajā čempionātā Dzierkals mazākumā uz ledus bija 55 minūtes un četras sekundes, pretiniekiem šajā laikā negūstot vārtus. Tas ir otrs visu laiku labākais rezultāts Zviedrijas čempionāta vēsturē.

Pirms tam Dzierkals divas sezonas pavadīja Čehijas spēcīgākajā līgā, pārstāvot Plzeņas "Škoda" un Česke Budejovices "Motor".

2015.gadā Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar kopējo 68.numuru (Toronto "Maple Leafs") izvēlētais uzbrucējs karjeras sākumā junioros pārstāvēja "Sāgu" un "Rīgu", tad divas sezonas spēlēja Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandā Ruinas-Norandas "Huskies", ar kuru kļuva par čempionu.

Pēc divām sezonām QMJHL latviešu uzbrucējs pievienojās Amerikas hokeja līgas (AHL) vienībai Toronto "Marlies", tomēr pajā aizvadīja tikai četras spēles, pie punktiem netiekot, un sezonas lielāko daļu spēlēja ECHL klubā Orlando "Solar Bears".