foto: Getty Images via AFP
Spekulācijas un tirgošanās galā. Lebrons Džeimss, protams, paliek Losandželosā pie sava dēla
Lebrons Džeimss paliks Losandželosas "Lakers" un ir gatavs ieiet NBA vēsturē, izejot laukumā kopā ar savu dēlu.
Basketbols
2024. gada 3. jūlijs, 16:44

Spekulācijas un tirgošanās galā. Lebrons Džeimss, protams, paliek Losandželosā pie sava dēla

Jauns.lv/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Losandželosas "Lakers" uz divām sezonām pagarinās vienošanos ar komandas līderi Lebronu Džeimsu, vēsta ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

Džeimsa jaunā līguma summa būs 104 miljoni ASV dolāru. Tāpat tiek vēstīts, ka līgumā tiks iekļauts punkts, ka "Lakers" nevar aizmainīt uz citu komandu Džeimsu bez viņa piekrišanas, kā arī līguma otrais gads būs atkarīgs no paša basketbolista izvēles.

Maksimālā līguma parakstīšana arī izbeidz spekulācijas, ka Džeimss varētu piekrist spēlēt par mazāku summu, lai atbrīvotu komandai līdzekļus brīvo aģentu tirgū.

Aizvadītajā sezonā pieredzējušais spēlētājs devās laukumā 71 mačā un vidēji guva 25,7 punktus, izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas un iekrāja 8,3 rezultatīvas piespēles. Viņš pārstāv "Lakers" kopš 2018.gada. Pirms pievienošanās Losandželosas komandai Džeimss spēlēja Klīvlendas "Cavaliers" un Maiami "Heat", ar kurām kopā spēja kļūt par NBA čempionu.

Jauno spēlētāju draftā "Lakers" izraudzījās Džeimsa dēlu Broniju un jau nākamajā sezonā viņi var kļūt par pirmo tēva un dēla duetu NBA vēsturē.

"Lakers", kas šosezon uzvarēja NBA kausā un izslēgšanas spēlēs pirmajā kārtā piecos mačos zaudēja Denveras "Nuggets", maija beigās no galvenā trenera amata atbrīvoja Dārvinu Hemu.