Ostapenko arī "Roland Garros" dubultspēļu turnīrs noslēdzas otrajā kārtā
foto: EPA/Scanpix
Sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs Aļonai Ostapenko ir noslēdzies.
Citi sporta veidi
2024. gada 3. jūnijā, 17:51

Ostapenko arī "Roland Garros" dubultspēļu turnīrs noslēdzas otrajā kārtā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko kopā ar pārinieci ukrainieti Ļudmilu Kičenoku pirmdien Parīzē cieta zaudējumu Francijas atklātā čempionāta dubultspēļu sacensību otrās kārtas mačā.

Ostapenko arī "Roland Garros" dubultspēļu turnīrs ...

Ostapenko un Kičenoka, kuras turnīrā ir izsētas ar sesto numuru, ar 6-3, 6-7 (5:7), 2-6 piekāpās krievietei Aminai Anšbai un Čehijas tenisistei Anastasijai Detjučai.

Spēli ar servi sāka Latvijas/Ukrainas pāris, panākot 3-0 vadību, ar ko pietika uzvarai setā. Seta garākajā astotajā geimā Ostapenko ar Kičenoku neizdevās realizēt trīs setbumbas, taču devītajā geimā viņas to paveica ar otro no divām setbumbām.

Otro setu ar servi sāka pretinieces, no trešā līdz sestajam geimam uzvarot servi uzņemošajam pārim - 3-3. Devītajā geimā Latvijas/Ukrainas duets izmantoja otro breikbumbu, bet desmitajā geimā Ostapenko ar pārinieci atspēlēja vien divas no trim breikbumbām pēc kārtas. Taibreiku ar servi sāka Krievijas/Čehijas duets, kas ar trim pēc kārtas uzvarētām izspēlēm panāca 6-3 un trīs setbumbas. Ostapenko un Kičenokai atspēlēt izdevās vien divas.

Trešo setu Ostapenko un Kičneoka sāka ar zaudētu savas serves geimu, bet pēc uzvarēta trešā geima nākamos trīs zaudēja, nonākot zaudētājos ar 1-5, un atspēlēties nespēja. Septītajā geimā Ostapenko ar Kičenoku atspēlēja trīs mačbumbas, bet astotajā geimā nespēja izmantot divas pēc kārtas breikbumbas.

Ostapenko ar Kičenoku izpildīja vairāk netveramu servju (4:2), taču biežāk pieļāva dubultkļūdas (8:4), pirmo servi laukumā trāpot vien 56% gadījumu, kamēr pretinieces pirmo servi laukumā raidīja 81% gadījumu. Latvijas/Ukrainas duets ar pirmo servi procentuāli guva vairāk punktu nekā pretinieces (66%:63%), taču punktu izteiksmē pārākas bija pretinieces (53/84 pret 40/61).

Ar otro servi vairāk punktu guva Ostapenko ar Kičenoku (50% jeb 24/48 pret 45% jeb 9/20). Visā spēlē Latvijas/Ukrainas pāris uzvarēja 106 no 213 izspēlēm. Par otrās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 130 pasaules ranga punktus.

Jau ziņots, ka pirmās kārtas spēlē Latvijas/Ukrainas duets ar 6-2, 6-2 pārspēja ASV tenisistes Ešlinu Krūgeri un Slounu Stīvensu.

Arī pērn Latvijas un Ukrainas duets piedzīvoja zaudējumu otrās kārtas mačā.

Jau ziņots, ka Latvijas pirmā rakete Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 11. vietu un turnīrā bija izsēta ar devīto numuru, ceturtdien otrās kārtas mačā ar 6-7 (4:7), 6-4, 3-6 zaudēja dānietei Klārai Tausonei (WTA 72.). Sezonas otrā "Grand Slam" turnīra Francijas atklāto meistarsacīkšu spēles norisināsies līdz 9. jūnijam.