foto: imago/Nordphoto
Blumbergs gūst 17 punktus "Aris" uzvarā Grieķijas basketbola čempionāta ceturtdaļfinālā
Roberts Blumbergs.
Citi sporta veidi
2024. gada 23. maijs, 23:35

Blumbergs gūst 17 punktus "Aris" uzvarā Grieķijas basketbola čempionāta ceturtdaļfinālā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Roberts Blumbergs ceturtdien Patrā izcīnīja 17 punktus Saloniku "Aris" uzvarā Grieķijas čempionāta ceturtdaļfināla spēlē.

"Aris" izbraukumā ar 88:87 (31:16, 19:19, 14:28, 24:24) pieveica Patras "Promitheas", sērijā līdz divām uzvarām svinot panākumu ar 2-1.

Blumbergs, laukumā pavadot 30 minūtes un 13 sekundes, realizēja trīs no sešiem divpunktu metieniem, divus no trim tālmetieniem un piecus no sešiem soda metieniem. Viņš izcīnīja arī divas atlēkušās bumbas, sakrāja rezultatīvu piespēli, divas kļūdas, trīs bloķētus metienus, vienu personisko piezīmi, sešas izprovocētas piezīmes pretiniekiem, +/- rādītāju -5 un efektivitātes koeficientu 21.

"Aris" vienībā par Latvijas basketbolistu rezultatīvāks bija vien Roberto Galinats, kurš sakrāja 28 punktus un astoņas atlēkušās bumbas, bet pretiniekiem 28 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Haime Ecenike.

Vēl septiņas sekundes pirms mača beigām "Aris" bija iedzinējos ar 84:87. Vasilis Toliopuls pirmo no diviem soda metieniem realizēja, otro tīšām meta garām, pašam izcīnot atlēkušo bumbu un sešas sekundes līdz mača beigām realizējot tālmetienu.

Pusfinālā Saloniku klubs tiksies ar turnīra galveno favorīti Eirolīgas vienību Atēnu "Panathinaikos".

"Aris" ar bilanci 13-14 pamatturnīrā bija piektā, bet "Promitheas" ar 16 uzvarām finišēja vietu augstāk. Iļjas Gromova pārstāvētā "Lavrio" ar desmit panākumiem ieņēma 11.vietu 12 komandu čempionātā, saglabājot vietu līgā, taču neiekļūstot izslēgšanas spēļu turnīrā.

Pagājušajā sezonā par Grieķijas čempioni kļuva Pirejas "Olympiakos", kas finālsērijā ar 3-1 pārspēja Atēnu "Panathinaikos".