foto: imago/Beautiful Sports
Futbola mača laikā Vācijā ievainojumus guvuši 155 policisti
Futbola mači Berlīnē.
Futbols
2024. gada 6. maijs, 21:04

Futbola mača laikā Vācijā ievainojumus guvuši 155 policisti

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sestdien Berlīnē pēc Berlīnes “Dinamo” un Kotbus “Energie” mača izcēlušies masu kautiņi, kuros ievainojumus guvuši 155 policisti.

“116 policisti guvuši ievainojumus no asaru gāzes lietošanas, 28 no uzbrukumiem un 11 pēc tam, kad viņiem trāpīja pirotehnika, ko līdzjutēji izšāva pēc ceturtās divīzijas spēles “Dinamo” laukumā.

"Es to pilnībā nosodu," par notikušo sašutumu pauda Berlīnes sporta senatore Irisa Sprangere. "Klubam jāpasaka, ko tas vēlas iesākt ar savu fanu pulku. Tā ir nodokļu maksātāju nauda, ​​kas mums bija jāiztērē, lai sacensības apsargātu 1000 policisti”. Arī Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere fans rīcību nosodījusi, norādot, ka “tā tiek iznīcināts sports”.

Abi klubi jau sen krituši no savu ziedu laiku augstumiem – “Energie” Bundeslīgā spēlēja no 2000. līdz 2003. gadam un no 2006. līdz 2009. gadam, bet “Dinamo” laikā no 1979. līdz 1988. gadam izcīnīja 10 Austrumvācijas čempionu titulus. Tomēr pēc nopietnām apsūdzībām par iespējamu spēļu rezultātu sarunāšanu “Energie”tolaik bija spiesta atdot savus labākos spēlētājus Berlīnes komandai.

Amatpersonas vēsta, ka agresija uzliesmoja, kad “Dinamo” fani sāka apšaudīt viesu līdzjutējus ar pirotehniku, spiežot spēli apturēt uz aptuveni 15 minūtēm. Nemieri visai strauji eskalējās, kad daži līdzjutēji sāka apmētāt policistus ar pudelēm. Virsnieki atbildēja ar asaru gāzi un ūdens lielgabaliem.

Policija maču laikā kopumā izvirzījusi 62 kriminālapsūdzības, tostarp par uzbrukumiem likumsargiem, pretošanos, fizisku vardarbību un apvainojumiem. Aptuveni 74 cilvēki tika aizturēti un vēlāk atbrīvoti. Kotbusa mačā uzvarēja ar 2:0.