foto: IMAGO/Contrast
Gudļevskis soļa attālumā no zaudējuma Vācijas finālā, Ķēniņš un Balcers rezultatīvi Šveicē; latviešiem Zviedrijas "Allsvenskan" tituls
Kristers Gudļevskis ielaiž vārtus no "Eisbären"
Hokejs
2024. gada 23. aprīlis, 23:53

Gudļevskis soļa attālumā no zaudējuma Vācijas finālā, Ķēniņš un Balcers rezultatīvi Šveicē; latviešiem Zviedrijas "Allsvenskan" tituls

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis otrdien kopā ar Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" komandu piedzīvoja trešo zaudējumu Vācijas hokeja līgas (DEL) finālsērijā. "Fischtown Pinguins" viesos ar rezultātu 1:4 (0:1, 1:0, 0:3) zaudēja Berlīnes "Eisbaren", kas sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-1.

Gudļevskis atvairīja 21 metienu, tiekot galā ar 87,5% raidījumu. Ceturto ripu mājinieki ieraidīja tukšos vārtos.

"Fischtown Pinguins" pamatturnīrā ieņēma pirmo vietu 14 komandu konkurencē un uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā ar 4-0 pārspēja "Ingolstadt", bet pusfinālā Brēmerhāfenes vienība ar 4-1 apspēlēja Minhenes "Red Bull".

Brēmerhāfenes komandas vārtsargu trenera amatā darbojas Latvijas speciālists Edgars Lūsiņš.

Tikmēr Rūdolfs Balcers guva vārtus Šveices augstākās hokeja līgas (NL) fināla ceturtajā spēlē, bet Ronalds Ķēniņš atdeva rezultatīvu piespēli, Ķēniņa pārstāvētajai "Lausanne" sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-2. "Lausanne" mājās uzvarēja ar rezultātu 5:2 (1:0, 2:1, 2:1).

Balcers uz ledus pavadītajās 15 minūtēs un 25 sekundēs četrreiz meta pa vārtiem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -2, savukārt Ķēniņš 12 minūtēs un septiņās sekundēs vienreiz meta pa vārtiem un iekrāja pozitīvu lietderību +1.

Mača 14. minūtē divi cīrihieši nokrita pie pretinieku vārtiem, kas "Lausanne" komandai deva iespēju doties pretuzbrukumā un tā noslēgumā pēc Ķēniņa piespēles 1:0 panāca Andrea Glauzers. 

Otrās trešdaļas sestajā minūtē Roberts Kovacs dubultoja pārsvaru, bet pēc sešām minūtēm Balcers pēc Denisa Malgina māņkustības raidīja ripu nepiesegtā vārtu stūrī - 1:2. Tiesa, nepagāja ne divas minūtes, kad ripa pēc Tima Bozona metiena no "Lions" vārtsarga nonāca vārtos.

Trešās trešdaļas 11. minūtē Jiržī Sekāčs realizēja vairākumu un nostiprināja Lozannas komandai vadību. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Reto Šepi aizturētā soda laikā vienus vārtus atguva, bet 80 sekundes pirms beigu signāla Kodi Almons meta ripu tukšos vārtos un uzstādīja galarezultātu 5:2.

Pusfinālā "Lions" ar 4-0 pieveica "Zug", bet "Lausanne" ar 4-1 - "Fribourg-Gotteron".

Iepriekšējā sezonā par Šveices čempioni kļuva Ženēvas "Servette", kas finālsērijā ar 4-3 pieveica "Biel-Bienne".

Savukārt Kārlis Čukste un Miks Indrašis okopā ar Jēvles "Brynas" komandu nodrošināja uzvaru Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, palīdzot vienībai atgriezties augstākajā līgā jeb SHL. "HockeyAllsvenskan" finālsērijas ceturtajā spēlē "Brynas" viesos ar rezultātu 3:1 (1:0, 2:1, 0:0) uzveica Stokholmas "Djurgarden" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 4-0.

Čukste asistēja komandas pirmajos gūtajos vārtos, bet visā izslēgšanas turnīrā viņam 13 mačos bija vieni gūti vārti un divas rezultatīvas piespēles. Pamatturnīrā latvietis 49 cīņās iekrāja 13 rezultatīvas piespēles un pozitīvu lietderības koeficientu +18.

Indrašim "play-off" 13 mačos bija trīs vārti un deviņas piespēles, bet regulārajā čempionātā latviešu uzbrucējs 52 spēlēs izcēlās ar 26+32 un pozitīvu lietderību +27.

"Brynas" Zviedrijā izcīnījusi 13 čempiontitulus, bet "Djurgarden" - 16, abām šajā sezonā cīnoties pēc spēka otrajā līmenī.