Futbols
2024. gada 3. aprīlis, 01:06

Noderēja pat boksa un karatē iemaņas! Titulētā Turcijas futbola komanda pagaidām nepametīs valsts čempionātu pēc piedzīvotās vardarbības

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Tituliem bagātais Stambulas futbola klubs “Fenerbahce” tomēr pagaidām nolēmis nepamest Turcijas Superlīgu, kaut gan apsvēra šādu iespēju pēc piedzīvotā šoka Trabzonā, kur pēc sīvas uzvaras pār vietējo “Trabzonspor” vietējie līdzjutēji laukumā uzbruka gan spēlētājiem, gan drošības spēku darbiniekiem.

Asumi laukumā sākās 87. minūtē, kad “Fenerbache” guva uzvaras vārtus, un laukumā sāka lidot dažādi priekšmeti, bet pēc spēles beigām spēlētājiem nācās atkauties no saniknotajiem pretinieku līdzjutējiem, aizsargs Braits Asaji-Samuels ar Maika Taisona cienīgu sitienu notrieca vienu uzbrucēju, bet uzvaras vārtu guvējs, bijušais “Chelsea” uzbrucējs un pašreizējais Beļģijas izlases veterāns Miši Batšuaji bija spiests iejusties pat Čaka Norisa ādā.

Bēdīgāk klājās savukārt spēles beigās savainotajam kluba horvātu vārtsargam Dominikam Livakovičam, kuram vispirms trāpīja pa galvu no tribīnēm mests priekšmets, bet pēc tam kāds uzbrucējs viņam iesita pa seju.

Nākamajā dienā Turcijas iekšlietu ministrs Ali Jerkalija paziņoja par 12 kauslīgo fanu arestu, bet Turcijas Futbola federācija aicināja nekārtību vaininiekus saukt pie kriminālatbildības.

“Visās mūsu apspriedēs variants, kurš mums ir visnevēlamākais, bija izstāšanās no līgas,” paziņoja kluba prezidents Ali Kočs. “Iemesls, kādēļ šis variants nav vēlams, ir tas, ka cilvēki domā, ka zemākā līgā mums nāksies piedzīvot to pašu, ko šeit.” Viņš piebilda, ka šāds jautājums tiks izskatīts ģenerālajā asamblejā pēc sezonas beigām.

19. martā “Fenerbahce” vadība paziņoja, ka apsver iespēju izstāties no Turcijas čempionāta, kurā šī komanda, kas 19 reizes ir kļuvusi par Turcijas čempioni, pašlaik ir 2.vietā, atpaliekot no līderes “Galatasaray” par 5 punktiem, taču ar vienu spēli rezervē. “Trabzonspor” ieņem 3.vietu, atpaliekot no “Fenerbahce” par veseliem 30 punktiem.

Šokējošais incidents noticis tikai dažus mēnešus pēc tam, kad Superlīgas kluba "Ankaragucu" prezidents un īpašnieks, bijušais ilglaicīgais parlamenta deputāts Faruks Koča tika arestēts par iesišanu tiesnesim, liekot Turcijas Futbola federācijai uz laiku apturēt līgas spēles.