foto: jurmala.lv
Krievijā startējošajai peldētājai Baikovai vairs nav Latvijas licences
Arina Baikova.
Citi sporta veidi
2024. gada 27. marts, 14:13

Krievijā startējošajai peldētājai Baikovai vairs nav Latvijas licences

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas peldētājai Arinai Baikovai, kura pagājušajā nedēļā Penzā startēja Krievijas reģionālajā čempionātā, vairs nav Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) izsniegtas licences, apstiprināja LPF prezidents Aivars Platonovs.

24 gadus vecā Baikova Volgas federālā apgabala čempionātā startēja, pārstāvot Tatarstānu. Sportiste iepriekš dzīvojusi Kazaņā, kur 2019.gadā pievienojās Starptautiskās Peldēšanas federācijas (FINA) attīstības centram un arī studēja augstskolā.

"Baikovai nav federācijas licences un viņa arī nav mūsu redzeslokā, kā arī neesam kontaktējušies ar viņu," teica Platonovs.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā LPF informējusi tobrīd Krievijā dzīvojošo Baikovu par federācijas pozīciju. Sportiste uz kādu laiku esot atstājusi Krieviju, bet pēc tam federācijai vairs ar viņu kontakta nav bijis. 

"Tā kā viņa vairs nebija mūsu redzeslokā, tad viņa LPF licenci nesaņēma. Ja viņa būtu vērsusies ar lūgumu atjaunot licenci, tad mēs pētītu, kur viņa pēdējos gadus ir dzīvojusi, trenējusies un ko darījusi. Neesam arī informēti, ka viņa vēlētos mainīt sporta pilsonību," uzsvēra Platonovs.

Tāpat LPF prezidents apstiprināja, ka Baikovai nesaņemot Latvijas licenci, viņa kā Latvijas peldētāja nevar startēt sacensībās arī citās valstīs.

FINA attīstības programmā sportiste piedalījās par FINA līdzekļiem, un nedz LPF, nedz Latvijas valsts finansējums vai līdzfinansējums tam netika atvēlēts, stāstīja Platonovs.

Vēl 2022.gada nogalē Baikova pārstāvēja Latviju pasaules čempionātā 25 metru baseinā. Baikovai pieder arī vairāki Latvijas rekordi.