Rīgas "Dinamo" šosezon netiek KHL izslēgšanas spēlēs
Rīgas "Dinamo" galvenajam trenerim Artim Ābolam būs ko pārdomāt par komandas neveiksmēm šajā sezonā.

Rīgas "Dinamo" šosezon netiek KHL izslēgšanas spēlēs

Jauns.lv

Pēc nelabvēlīgiem citu spēļu rezultātiem Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" piektdien zaudēja cerības sasniegt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēles.

Rīgas "Dinamo" šosezon netiek KHL izslēgšanas spēl...

Tas kļuva skaidrs pēc tam, kad divu rīdzinieku konkurentu cīņā "Soči" savā laukumā pēcspēles metienu sērijā ar 4:5 (1:3, 0:1, 3:0, 0:0, 0:1) piekāpās ar Čerepovecas "Severstaļ", lai gan spēles gaitā atradās iedzinējos ar 1:4, taču tik un tā pamanījās iegūt vienu punktu. Šis punkts pilnībā kliedēja rīdzinieku iespējas iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Šī ir tikai otrā reize septiņu sezonu laikā, kad Rīgas "Dinamo" nesasniedz izslēgšanas spēles.

Lai Rīgas "Dinamo" saglabātu cerības sasniegt Gagarina kausa izcīņu, komandai bija jāuzvar visas atlikušās trīs regulārā čempionāta spēles pamatlaikā un jācer, ka "Soči" katrā no cīņām pamatlaikā zaudēs, negūstot nevienu punktu.

Latvijas komanda piektdienas vakarā izbraukumā tiekas ar Horvātijas klubu Zagrebas "Medveščak".

Savukārt divu Maskavas klubu duelī latviešu uzbrucēju Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā "Dinamo", ko trenē Latvijas speciālisti Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, savā laukumā ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 1:0) papildlaikā uzvarēja līgas līdervienību CSKA.

Mača rezultāts tika atklāts 16.minūtē, kad izcēlās Vladimirs Žarkovs, bet izlīdzinājumu mājinieki panāca vien 50.minūtē, kad izcēlās Aleksejs Cverkovs. Savukārt uzvaras ripu CSKA vārtos 30 sekundes pirms papildlaika izskaņas raidīja Janne Jalasvāra.

Daugaviņš šajā cīņā laukumā pavadīja 19 minūtes un četras sekundes, veicot vienu nesekmīgu metienu pa vārtiem. Latvieša rēķinā arī divi zaudēti iemetieni, viens bloķēts metiens un viens spēka paņēmiens.

Savukārt Karsums nospēlēja 15 minūtes un 53 sekundes, metienus pa vārtiem neveicot, taču uzvarot divos no pieciem iemetieniem un veicot divus spēka paņēmienus.

Savukārt zaudējumu cietusi Latvijas izlases aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komanda, kas savā laukumā ar 4:5 (3:3, 1:2, 0:0) piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist" hokejistiem.

Pujacs šim mačam savainojuma dēļ nebija pieteikts.

Pie negaidītas uzvaras izdevies tikt Mitišču "Atlant" komandai, kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, bet traumas dēļ pašlaik laukumā nevar doties uzbrucējs Roberts Jekimovs. Šis klubs savā laukumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) negaidīti pārspēja spēcīgo Sanktpēterburgas SKA komandu.

Vienīgos vārtus šajā cīņā guva Igors Levickis, izceļoties trešās trešdaļas piektajā minūtē.

Tikmēr citā mačā savu astoņu uzvaru sēriju pārtraukusi latviešu speciālista Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas izbraukumā ar 1:2 (0:2, 1:0, 0:0) piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv" hokejistiem.

Savukārt savu veiksmīgo sezonu turpina izslēgšanas spēles jau sasniegušais Baltkrievijas klubs Minskas "Dinamo", kas savā laukumā ar 3:1 (0:1, 3:0, 0:0) pamanījās pieveikt spēcīgo Somijas komandu Helsinku "Jokerit".

Kā zināms, trešo uzvaru pēc kārtas piektdien izcīnīja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Astanas "Baris" komanda no Kazahstānas, kas ar 2:0 (2:0. 0:0, 0:0) savā laukumā pieveica Novokuzņeckas "Metallurg" hokejistus.

Abi vārti šajā cīņā tika gūti pirmajā trešdaļā, kad jau 21.sekundē rezultātu atklāja Brondons Bočenskis, bet desmitajā minūtē Ņikita Mihails panāca jau 2:0.

Bārtulis šajā duelī laukumā pavadīja 17 minūtes un 48 sekundes, metienus pa vārtiem neizdarot. Latvieša rēķinā pa vienam spēka paņēmienam un bloķētam metienam.

Tikmēr citā mačā, kurā tikās vienas no Austrumu konferences līdervienībām, Omskas "Avangard" savā laukumā ar 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) pieveica Novosibirskas "Sibirj".

"Baris" komanda ar 58 spēlēs gūtiem 87 punktiem Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem piekto vietu un jau nodrošinājusi sev dalību Gagarina kausa izcīņā, kamēr "Ņeftehimik" ar 73 punktiem 59 mačos ir desmitie.

Savukārt Rietumu konferences un visas līgas līderes godu ar 58 spēlēs izcīnītiem 135 punktiem saglabājusi CSKA, no kuras par 12 punktiem atpaliek SKA. Tikmēr Maskavas "Dinamo" ar 120 punktiem ir trešie.

"Soči" tikuši pie 84 punktiem 58 spēlēs, kas tiem ļauj noslēgt Rietumu konferences labāko astoņnieku, bet trīs punktus priekšā ir "Torpedo". Rīgas "Dinamo" tikmēr ar 57 mačos gūtiem 74 punktiem ir 12.pozīcijā.

Tikmēr, pateicoties negaidītajam panākumam pār SKA, "Atlant" hokejisti ar 59 spēlēs izcīnītiem 82 punktiem pašlaik ieņem konferences devīto pozīciju.

Šajā sezonā līgas klubus sagaida lielākais spēļu skaits sacensību vēsturē - 60 mači regulārajā čempionātā. Līdz šim nevienā no KHL sezonām katra komanda nebija aizvadījusi vairāk par 56 spēlēm. Regulārais čempionāts ilgs līdz 24.februārim. Tā gaitā savā divīzijā komandas savā starpā tiksies četras reizes, divas reizes katra komanda spēlēs ar konferences otras divīzijas vienībām, savukārt ar otras konferences komandām sezonas gaitā aizvadīs tikai vienu spēli. Papildus tam katra komanda vēl četras spēles aizvadīs ar savas divīzijas vienībām, pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi mudinošiem apsvērumiem, kā arī četras reizes tiksies ar otras konferences pārstāvjiem, arī šeit pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi veicinošiem apsvērumiem.

Gagarina kausa izcīņā vēlāk startēs katras konferences astoņi labākie klubi, kur pirmās divas vietas ieņems divīziju uzvarētāji. Šosezon tika likvidēta iepriekš divreiz aizvadītā Cerības kausa izcīņa, kurā sacentās Gagarina kausā neiekļuvušie klubi.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA