Hokejs
2023. gada 28. decembris, 01:15

Tāds kauns par spēli! Latvijas U-20 izlases kapteinis pēc pēriena no Kanādas atvainojas faniem un sola izlases snieguma uzlabošanos

Jauns.lv

"Man ir tik liels kauns pēc spēles, gribētu atvainoties Latvijas faniem," Latvijas U-20 izlases sniegumu zaudētajā spēlē pret Kanādu kritiski novērtēja mūsu kapteinis Dans Ločmelis.

"Grūti pateikt, es pat nezinu, ko atbildēt," kapteinis šādi atbildēja uz jautājumu, kas tas īsti puišiem nesanāca. "Man ir tik liels kauns pēc spēles, gribētu atvainoties Latvijas faniem. Es domāju, ka daudzi skatījās pie televizoriem, un šitāda spēle no mūsu puses tiešām kauns."

Viņš atzina, ka trešajā periodā bija grūti savākties pie 0:5, taču nu visiem spēlētājiem jāsavācas, jāaizmirst graujošais turnīra sākums un jāgūst pozitīvās emocijas.

Viņam piebalsoja Sandis Vilmanis, vainojot slikto disciplīnu, jo sevišķi trešajā periodā. Lai rezultāti uzlabotos, krietni jāuzlabo iespēju īstenošana un vispār — jāaizmirst graujošā neveiksme.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase trešdien Gēteborgā pasaules junioru čempionāta otrajā mačā ar rezultātu 0:10 (0:2, 0:3, 0:5) cieta sakāvi pret vienaudžiem no Kanādas, piedzīvojot otro neveiksmi turnīrā. Pirmajā spēlē Latvija piekāpās mājiniecei Zviedrijai — arī sausā ar 0:6.

A apakšgrupā līdere ar sešiem punktiem divās spēlēs ir Kanāda, pa trīs punktiem vienā mačā guvušas Zviedrija un Vācija, bet Somija un Latvija līdzšinējos divos dueļos ir bez punktiem.

Latvijas hokejisti otrdien turnīra pirmajā spēlē ar 0:6 atzina mājinieces Zviedrijas pārākumu, kamēr kanādieši pasaules čempionātu sāka ar uzvaru, apspēlējot Somiju ar 5:2.