foto: AFP/Scanpix
Latvijas U-20 hokejistu pretinieku duelī vācieši pārsteidz somus
Vācijas hokeja izlase priecājas par panākumu.
Hokejs
2023. gada 27. decembris, 18:38

Latvijas U-20 hokejistu pretinieku duelī vācieši pārsteidz somus

Jauns.lv/LETA

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlases pretinieču duelī pasaules junioru čempionātā Vācijas komanda trešdien negaidīti uzvarēja Somiju, sarūpējot pretiniekiem otro zaudējumu.

A apakšgrupas spēlē Gēteborgā vācieši bija pārāki ar rezultātu 4:3 (1:1, 3:2, 0:0).

Spēles sestajā minūtē somi kļūdījās savā aizsardzības zonā, kas Veitam Osvaldam ļāva panākt 1:0 vāciešu labā. Trīs minūtes vēlāk, somiem savā zonā uzvarot iemetienu, uzbrukuma noslēgumā viens pret vārtsargu nonāca Tommi Menniste, kurš izlīdzināja mača rezultātu.

Otrā perioda sākumā 98 sekunžu laikā komandas guva trīs vārtus, somiem panākot 3:2. Vispirms izcēlās Kaspers Haltunens, uz kura vārtu guvumu atbildēja Niklass Hibners, bet perioda ceturtajā ar metienu no asa leņķa atzīmējās Samu Bau. Trešdaļas otrajā pusē Romans Kehters izlīdzināja rezultātu un 91 sekundi vēlāk Osvalds pretuzbrukumā aizslidoja līdz vārtiem un panāca 4:3 Vācijas labā.

Spēles otrajā un trešajā periodā somi pa Filipa Dītla vārtiem meta 37 reizes, kamēr vācieši atbildēja ar 15 raidījumiem. Visā mačā metienu attiecība bija 43:28.

Plkst.20.30 šajā apakšgrupā nūjas krustos Latvija un Kanāda.

A apakšgrupā pa trīs punktiem vienā spēlē guvušas Zviedrija, Kanāda un Vācija, bet bez punktiem ir Latvija vienā mačā un Somija divos dueļos. 

Četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet piektajā vietā esošā komanda aizvadīs vienu spēli par palikšanu elitē.

Šogad pasaules čempionātā drīkst piedalīties 2004. gada dzimušie un jaunāki spēlētāji. Meistarsacīkstes no 26. decembra līdz 5. janvārim norisināsies Gēteborgā.