foto: REUTERS/SCANPIX
Teodora Bļugera bijušā komandas biedra nonāvēšanā apsūdzētais atbrīvots pret galvojumu
Atvadas no Ādama Džonsona Notingemā.
Sporta zvaigznes
2023. gada 16. novembris, 13:50

Teodora Bļugera bijušā komandas biedra nonāvēšanā apsūdzētais atbrīvots pret galvojumu

Jauns.lv/LETA

Vīrietis, kurš otrdien tika aizturēts aizdomās par traģiski mirušā hokejista Ādama Džonsona nonāvēšanu bez iepriekšēja nodoma, trešdien tika atbrīvots pret galvojumu.

Jau ziņots, ka oktobra beigās Lielbritānijas hokeja līgas (EIHL) Izaicinājuma kausa spēlē ar Šefīldas "Steelers" 35. minūtē pretinieku hokejists ar slidu trāpīja Džonsonam pa kaklu. Džonsonam tika sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība un viņš tika nogādāts slimnīcā. Dienu vēlāk "Steelers" paziņoja par hokejista nāvi.

Sautjorkšīras policijas paziņojumā norādīts, ka ekspertīzē secināts, ka hokejista nāves iemesls bijis nāvējošs kakla savainojums. Tāpat policija neatklāja aizturētā vārdu, taču zināms, ka viņš atbrīvots pret galvojumu, gaidot turpmāko izmeklēšanu.

Londonas advokātu biroja "Lawtons Solicitors" advokāts krimināllietās Stīvens Halorans norādīja, ka šādu gadījumu izmeklēšana nav vienkārša un šajā gadījumā policija kā iespējamo variantu varētu izskatīt to, ka situācijas pamatā bijusi netīša nonāvēšana.

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Džonsons Pitsburgas "Penguins" komandā aizvadīja kopumā 13 spēles, lielākoties spēlējot fārmklubā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins". "Penguins" sistēmā viņš spēlēja kopā ar Latvijas uzbrucēju Teodoru Bļugeru.

AHL Džonsons spēlēja arī Ontārio "Reign" un Alentaunas "Lehigh Valley Phantoms" komandās, bet Eiropā pārstāvēja "Panthers", Augsburgas "Panther" un Malmes "Redhawks" vienības.