foto: Edijs Pālens/LETA
Zorikam un Lomažam pieticīga precizitāte savstarpējā duelī Turcijā; Helmanim zaudējums pret Eirolīgas klubu
Latvijas izlases saspēles vadītājs Kristers Zoriks laukumā pavadīja teju 39 minūtes.
Basketbols
2023. gada 7. novembris, 11:01

Zorikam un Lomažam pieticīga precizitāte savstarpējā duelī Turcijā; Helmanim zaudējums pret Eirolīgas klubu

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Kristers Zoriks pirmdien guva 13 punktus viņa pārstāvētās "Petkimspor" zaudējumā izbraukumā Turcijas čempionāta mačā ar Riharda Lomaža pārstāvēto Denizli "Yukatel Merkezefendi".

"Petkimspor" viesos piekāpās ar 61:63 (18:14, 13:16, 16:22, 14:11).

Viesu rindās Zoriks 38 minūtēs un 26 sekundēs laukumā realizēja vienu no septiņiem divpunktu metieniem, divus no septiņiem tālmetieniem un visus piecus soda metienus. Aizsargs izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, sakrāja vienu rezultatīvu piespēli, trīs kļūdas, divas pārķertas bumbas, kā arī spēli pāragri beidza piecu personisko piezīmju dēļ, sakrājot +/- rādītāju -1 un efektivitātes koeficientu trīs.

Uzvarētājiem Lomažs, laukumā pavadot 35 minūtes un desmit sekundes, guva četrus punktus, realizējot visus četrus soda metienus, bet netrāpot vienu divpunktu metienu un piecus  tālmetienus. Latvieša kontā arī piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, piecas kļūdas, trīs piezīmes, kā arī +/- rādītājs -2 un efektivitātes koeficients nulle.

Uzvarētājiem ar 19 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Deniels Oturu, bet pretiniekiem ar 16 punktiem par rezultatīvāko kļuva Deivids Ifaienejs.

Ar četrām uzvarām sešās spēlēs Zorika pārstāvētā vienība ieņem piekto vietu, Jāņa Timmas pārstāvētā Stambulas "Daruššafaka"- sesto vietu, bet Lomaža komanda ar vienu panākumu sešās spēlēs ir pakāpusies uz 15. vietu 16 komandu čempionātā.

Iepriekšējā sezonā Turcijas superlīgā uzvarēja Stambulas "Anadolu Efes".

Tikmēr Krišs Helmanis guva sešus punktus Tībingenas "Tigers" zaudējumā savā laukumā Vācijas bundeslīgas mačā. "Tigers" mājās ar 81:97 (27:29, 22:20, 16:26, 16:22) piekāpās ULEB Eirolīgas klubam Berlīnes "Alba".

Helmanis laukumā pavadītajās 24 minūtēs un četrās sekundēs realizēja abus divpunktu metienus un divus no četriem soda metieniem, bet mērķi nesasniedza abi tālmetieni. Viņa kontā arī četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, divi bloķēti metieni, viena kļūda, četras personiskās piezīmes, +/- rādītājs -4 un efektivitātes koeficients 11.

Rezultatīvākais mājinieku rindās ar 21 gūtu punktu bija Mateo Šeričs, bet Berlīnes kluba labā 15 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Džastins Bīns.14 punktus un desmit atlēkušās bumbas sakrājot Kalifam Kumadžem.

Ar vienu uzvaru sešās spēlēs Tībingenes klubs ieņem 17. vietu 18 komandu čempionātā. Kārļa Šiliņa pārstāvētā "Gottingen" ar vienu uzvaru četrās spēlēs ieņem 14. vietu.

Pagājušajā sezonā par Vācijas čempioni kļuva Ulmas "Ratiopharm", kas finālsērijā ar 3-1 uzvarēja Bonnas "Telekom".