foto: Nora Krevņeva Baibakova
"Tukums 2000"/"Telms" futbola virslīgā mača kompensācijas laikā pieveic "Valmieru"
FK "Tukums 2000"/"Telms".
Futbols
2023. gada 1. oktobris, 23:52

"Tukums 2000"/"Telms" futbola virslīgā mača kompensācijas laikā pieveic "Valmieru"

Jauns.lv/LETA

"Tukums 2000"/"Telms" svētdien savā laukumā "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 31.kārtas spēles kompensācijas laikā pieveica "Valmieru".

Tukumnieki svinēja uzvaru ar 3:2 (1:1).

Rezultātu 26.minūtē atklāja mājinieki, Bogdanam Samoilovam uz viesu soda laukuma robežas ar māņu kustību atbrīvojoties no Fraža Kairmani un ar labo kāju bumbu raidot vārtu labajā apakšējā stūrī.

Izlīdzinājumu valmierieši 45.minūtē panāca pēc Gustavu Souzas centrējuma no labās puses, ar galvu no vārtsarga laukuma līnijas bumbu vārtos raidot Leu Gaušu.

Vēlreiz vadībā mājiniekus 63.minūtē pēc Samoilova rezultatīvas piespēles izvirzīja Arturs Krancmanis, kurš no soda laukuma līnijas ar kreiso kāju iegrieza bumbu vārtu tālajā stūrī, bumbai vispirms atsitoties pret kreiso vārtu stabu.

Izlīdzinājumu valmierieši panāca 70.minūtē pretuzbrukumā, kad Meisa Diops netālu no mājinieku soda laukuma ar papēdi bumbu adresēja Ruanam Rodrigesam, kurš izgāja vienatnē ar vārtsargu Frenku Orolu un raidīja bumbu vārtos.

Lai arī mača laikā laukumā labāki bija viesi, uzvaru izcīnīja mājinieki, kuri spēles kompensācijas laika ceturtajā minūtē guva uzvaras vārtus. Mikaze Nagasava no labās puses piespēlēja soda laukuma centrā, kur viens, paklūpot viesu kapteinim Danielam Balodim, bija palicis Kristaps Puzānovs, kurš raidīja bumbu vārtos.

"Tukums 2000"/"Telms" futbolisti pēc 1:3 neveiksmes mačā ar RFS spēlēja neizšķirti ar "Metta" (1:1), kamēr "Valmiera" pēc zaudējuma "Audai" ar 1:2 nespēja gūt panākumu pār turnīra pastarīti Salaspils "Super Nova", mačam noslēdzoties ar 1:1.

Abas vienības šosezon jau bija tikušās četras reizes. Virslīgā divos no trijiem mačiem pārāki bijuši valmierieši, uzvarot ar 4:3 un 6:0, bet vienu reizi spēle noslēdzās bez gūtiem vārtiem. Latvijas kausa ceturtdaļfinālā pie panākuma tika Tukuma futbolisti (1:0).

Jau ziņots, ka dienas pirmajā spēlē Salaspils "Super Nova" savā laukumā spēlēja neizšķirti 1:1 ar "Jelgavu".

Piektdien kārtas pirmajā mačā "Daugavpils" mājās ar 4:2 uzvarēja "Metta" vienību, pametot priekšpēdējo vietu un pārspēļu zonu, kurā nu nonākuši rīdzinieki, bet sestdien RFS ar 3:1 pārspēja "Liepāju" un "Riga" ar 1:0 - "Auda" futbolistus.

Turnīra tabulas galvgalī pēc 31 kārtas ar 77 punktiem ir "Riga", kurai ar 74 punktiem seko RFS un ar 48 punktiem - "Auda". 45 punkti ir "Valmierai" un 43 punkti - "Liepājai". 35 punktus ir sakrājusi "Jelgava", 34 punktus - "Tukums 2000"/"Telms", apsteidzot 32 punktus guvušo "Daugavpili", 30 punkti ir Metta" futbolistiem, bet Salaspils "Super Nova", kas čempionātu noslēgs pēdējā vietā, iekrājusi desmit punktus.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.