Ronaldu kļuvis par labāko vārtu guvēju UEFA turnīros
Jādomā, Krištianu Ronaldu un Lionela Mesi cīņa par UEFA turnīru vārtu gūšanas rekordistu vēl būs ilgstoša.
Futbols
2015. gada 11. marts, 12:57

Ronaldu kļuvis par labāko vārtu guvēju UEFA turnīros

Jauns.lv

Portugāles izlases un Madrides "Real" uzbrūkošais pussargs Krištianu Ronaldu kļuvis par rezultatīvāko spēlētāju Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) turnīros, liecina UEFA informācija.

Ronaldu guva divus vārtus otrdien UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes mačā, kurā "Real" savā laukumā ar 3:4 piekāpās Gelzenkirhenes "Schalke 04", taču divu spēļu summā Madrides komanda bija pārāka ar 5:4 un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Portugāļu futbolista kontā tie bija 77. un 78. vārti UEFA turnīros. Ronaldu iepriekš pārstāvēja Lisabonas "Sporting" un "Manchester United" komandas.

Līdz šim rezultatīvākais bija spāņu futbolists Rauls Gonzaless, kurš savas karjeras laikā "Real" un "Schalke 04" sastāvā kopā guva 77 vārtus.

Trešais sarakstā ar 76 gūtiem vārtiem ir argentīnietis Lionels Mesi no "Barcelona" komandas.

UEFA turnīros ietilpst Eiropas čempionu klubu kauss, UEFA Čempionu līga, UEFA kauss, UEFA Eiropas līga, UEFA Superkauss, UEFA Uzvarētāju kauss, UEFA Intertoto kauss un Eiropas/Dienvidamerikas kauss.

Ronadu panācis Mesi visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā UEFA Čempionu līgā. Abi futbolisti šajā turnīrā katrs guvuši pa 75 vārtiem.

Jau ziņots, ka Ronaldu janvārī atzina par pērnā gada labāko pasaules futbolistu. Šo apbalvojumu viņš saņēma arī 2008. un 2013. gadā.

BNS/Foto: EPA/LETA