Ar sportisku azartu un svētku prieku Siguldā aizvadīts Ziemas festivāls. FOTOREPORTĀŽA
Latviešu bobslejisti Daumants Dreiškens (no kreisās) un Oskars Melbārdis uzvarēja bobsleja sacensībās, kas noslēdza III Latvijas ziemas olimpiādes programmu. Par aizvadīto lielisko sezonu priecājas arī brāļu Martina un Tomasa Dukuru tētis un treneris Dainis Dukurs, saņemot ziedus un apsveikumus no Siguldas iedzīvotājiem.
Citi sporta veidi
2015. gada 14. marts, 22:40

Ar sportisku azartu un svētku prieku Siguldā aizvadīts Ziemas festivāls. FOTOREPORTĀŽA

Jauns.lv

14. martā visas dienas garumā Bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda” notika Siguldas Ziemas festivāls, kurā piedalījās Latvijas labākie kamaniņu, bobsleja un skeletona braucēji.

Jau kopš pusdienlaika Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē bija manāma rosība, uz notikuma devās lieli un mazi pilsētas iedzīvotāji un viesi, lai klātienē vērotu mūsu izcilāko bobslejistu, skeletonistu, kamaniņu braucēju un tautas sporta entuziastu sniegumus trasē. Bobslejisti sacentās par Latvijas III ziemas olimpiādes zeltas medaļām, un par uzvarētājiem kļuva Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens.

Lāpstu šļūkšanā trasē pārmaiņus devās gan sievietes, gan vīrieši, kas ir šī sacensību veida entuziasti. Tāpat interesanto nobraucienu ar lāpstu izmēģināja bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta pārstāvji – brāļi Dukuri un Šici, Oskars Melbārdis, Oskars Ķibermanis un daudzi citi.

Savukārt „vučko” jeb bobsleja tūristu kamanu nobraucienos startēja Saeimas frakciju komandas no Nacionālās apvienības, Saskaņas centra un Zaļo un Zemnieku savienības ar Aizsardzības ministru Raimondu Vējoni priekšgalā, kā arī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Siguldas novada pašvaldības komandas.

Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē visas dienas garumā valdīja svētku atmosfēra un sanākušie ļaudis sekoja līdzi sacensību gaitai, aplaudēja sportistiem pēc nobraucieniem, malkoja siltus dzērienus un uzkodas. Tāpat ikviens varēja iegūt sertifikātu nobraucienā ar bobu ledus estakādē. Jāteic, ka šo iespēju labprātāk izmantoja mazākie festivāla apmeklētāji, tāpat festivāla apmeklētājiem bija sarūpētas vairākas citas atrakcijas – CAT viedtālruņu testēšana, foto orientēšanās, bobsleja un skeletona kamanu izmēģināšana pie svētku skatuves, kur muzikālos priekšnesumus sniedza grupa „Neon Saturdays” un Dj Toms Grēviņš un, protams, iespēja saņemt skeletonistu un bobslejistu autogrāfus.

Festivāla noslēgumā brāļu Martina un Tomasa Dukuru tētis un treneris Dainis Dukurs portālam Kasjauns.lv priecīgs sacīja: „Fantastiskas emocijas, jo ļoti laba sezona pavadīta. Izcila bobslejistiem un laba sezona skeletonam un būt kopā, satikties ar savējiem līdzjutējiem, tas ir labākais, ko varam vēlēties, jo šeit mēs uzzinām to, cik daudz cilvēku ir kopā ar mums, un mēs tiekamies vaigu vaigā, paspiežam viens otram roku.” Sarunas laikā Dainim Dukuram pienāk klāt Siguldas iedzīvotājas un pasniedz pirmo vizbulīšu pušķi un dzeltenu rozi. „Mēs esam ļoti piezemēti, tādi paši, kā ikviens šeit. Te ir cilvēki, kuri ļoti labi savu darbu dara, labi mācās, tāpat mēs cenšamies labi izdarīt savu darbu,” nosaka skeletonistu treneris. Vēl nedēļu, kamēr Siguldā ir sniegs, skeletonisti strādās, bet pēc tam gan pelnīti atpūtīsies.

Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders