foto: Evija Trifanova/LETA
Timma "Big3" līgā debitē ar 14 punktiem un zaudējumu pret Brazīlijas basketbola leģendu
Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidāts Jānis Timma šobrīd savas prasmes nolēmis izkopt strītbolā.
Basketbols
2023. gada 26. jūnijs, 14:38

Timma "Big3" līgā debitē ar 14 punktiem un zaudējumu pret Brazīlijas basketbola leģendu

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Jānis Timma svētdien savā debijas mačā profesionālajā strītbola līgā "Big3" atzīmējās ar 14 gūtiem punktiem un piedzīvoja zaudējumu.

Čikāgā notikušā sabraukuma mačā Timmas pārstāvēta "Aliens" ar rezultātu 39:50 zaudēja "Ball Hogs" vienībai.

Timma guva 14 punktus, no tiem lielāko daļu ar četriem precīziem trīspunktu metieniem, kā arī pievienoja trīs rezultatīvas piespēles, vienu atlēkušo bumbu un vienu bloķētu metienu. Dušanam Bulutam bija 13 punkti un septiņas atlēkušās bumbas.

Pretiniekiem 23 punktus guva 36 gadus vecais Džodijs Mīkss un ar 16 punktiem piebalsoja 41 gadu vecais Leandro Barbosa, kurš ir viens no visu laiku labākajiem Brazīlijas basketbolistiem. Abi ir Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempioni.

"Big 3" sezonas sabraukumi norisinājās katru nedēļas nogali līdz augusta beigām.

Pērnvasar Kārlis Lasmanis kļuva par pirmo Latvijas basketbolistu, kurš spēlējis "Big3" līgā.

2022. gadā par "Big3" čempioni kļuva "Trilogy", kamēr Lasmaņa pārstāvētā "Aliens" izslēgšanas spēlēs apstājās pusfinālā, zaudējot nākamajai čempionei.

"Big3" līgā uzvarai nepieciešami 50 punkti un vismaz divu punktu pārsvars. Spēles laiks ir neierobežots, bet vienam uzbrukumam ir atvēlētas 14 sekundes. Viena no būtiskākajām atšķirībām no Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) turnīriem ir tā, ka "Big3" līgā ir ne tikai trīspunktu metiens, bet arī četru punktu metiens.