Latvijas pretiniecei Francijai Pasaules kausā nepalīdzēs drafta pirmais numurs Vembanjama
foto: Joly Victor/ABACA/Shutterstock/ Vida Press
Viktors Vembanjama pagājušo sezonu aizvadīja Francijā, bet jau nākamsezon spēlēs NBA klubā Sanantonio "Spurs".
Basketbols
2023. gada 26. jūnijā, 12:58

Latvijas pretiniecei Francijai Pasaules kausā nepalīdzēs drafta pirmais numurs Vembanjama

Jauns.lv/LETA

Šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta pirmais numurs Viktors Vembanjama šovasar nepalīdzēs Francijas vīriešu basketbola izlasei, kas ir Latvijas valstsvienības pretiniece Pasaules kausa apakšgrupu turnīrā, Francijas laikrakstam "L'Equipe" atklāja sportists.

Latvijas pretiniecei Francijai Pasaules kausā nepa...

Kā jau iepriekš tika prognozēts, 19 gadus vecais franču supertalants šī gada draftā tiks izraudzīts ar pirmo numuru un pagājušajā nedēļā uz viņu tiesības ieguva Sanantonio "Spurs", kurai bija pirmā izvēle.

Intervijā "L'Equipe" savu lēmumu nepievienoties izlasei Vembanjama nosaucis par smagu. Tas gan esot paša lēmums un jaunais klubs uz viņu neesot izdarījis nekādu spiedienu.

"Tas nebūtu prātīgi, domājot par savu veselību. Es ceru, ka cilvēki to sapratīs. Arī es jūtos slikti par šādu lēmumu. Francijas izlase joprojām ir pirmajā vietā un es vēlos ar to izcīnīt pēc iespējas vairāk titulu. Taču domāju, ka šoreiz tā ir jāupurē," laikraksts citē basketbolista stāstīto.

Pasaules kausa kvalifikācijā Vembanjama četrās spēlēs vidēji 26 minūtēs guva 19 punktus, izcīnīja 8,3 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,8 metienus.

H apakšgrupā bez Francijas izlases Latvijas pretinieces būs arī Kanāda un Libāna.