foto: ZUMAPRESS.com
Žabēra un Švjonteka sasniedz "French Open" ceturtdaļfinālu
Igai Švjontekai ceturtdaļfināla sasniegšanai vajadzēja aizvadīt vien sešus geimus.
Citi sporta veidi
2023. gada 5. jūnijs, 23:47

Žabēra un Švjonteka sasniedz "French Open" ceturtdaļfinālu

Jauns.lv/LETA

Tunisijas tenisiste Onsa Žabēra pirmdien Francijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā divu setu cīņā guva panākumu un pirmo reizi karjerā sasniedza ceturtdaļfinālu, bet polietei Igai Švjontekai ceturtdaļfināla sasniegšanai vajadzēja aizvadīt vien sešus geimus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Žabēra, kura WTA rangā ieņem septīto vietu un ar tādu pašu numuru ir izsēta sezonas otrajā "Grand Slam" turnīrā, astotdaļfinālā ar 6-3, 6-1 pārspēja amerikānieti Bernardu Peru (WTA 36.), cīņai ilgstot nedaudz vairāk kā stundu.

"Viņa izdarīja man lielu spiedienu. Esmu pateicīga, ka varēju uzvarēt geimos, kad tas bija nepieciešams. Ceru, ka spēšu labāk servēt nākamajā mačā," pēc panākuma teica Žabēra, kurai tas būs pirmais Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfināls karjerā.

Tikmēr citā astotdaļfinālā Brazīlijas tenisiste Beatrise Hadada-Maja (WTA 14.) ar 6-7 (3:7), 6-3, 7-5 bija pārāka pār spānieti Saru Sorrivesu Tormo (WTA 132.).

Brazīlietes un spānietes duelis ilga trīs stundas un 51 minūti, kļūstot par trešo garāko maču sieviešu vienspēļu turnīrā Francijas atklātā čempionāta vēsturē. Žabēra ceturtdaļfinālā tiksies ar Hadadu-Maju.

Ar 7-5, 6-2 uzvaru pār slovākieti Annu Šmīdlovu (WTA 100.) ceturtdaļfinālā iekļuva arī pagājušā gada fināliste amerikāniete Korija Gofa (WTA 6.), punktā pārvēršot sešas no desmit breikbumbām. Šmīdlova izmantoja trīs no piecām breikbumbām.

Gofa nākamajā mačā tiksies ar pasaules ranga līderi polieti Igu Švjonteku, kura astotdaļfinālā mačā ar pasaules ranga 66.raketi no Ukrainas Ļesju Curenko aizvadīja vien sešus geimus un, rezultātam esot 5-1 polietes labā, Curenko nespēja maču turpināt.

Sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - norisināsies līdz 11.jūnijam.