Hokejs
2023. gada 24. maijs, 11:05

VIDEO: Porziņģis pievienojas Latvijas hokeja izlasei emocionālās svinībās

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlase pēc spraigā un emocionālā cīņā izcīnītās uzvaras papildlaikā ar 4:3 pret Šveici un iekļūšanas ceturtdaļfinālā ģērbtuvē emocionālā līksmībā atzīmēja ilgi gaidīto panākumu.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) soctīklos ievietotajā video kopā ar hokejistiem ir ne vien komandas treneri, apkalpojošais personāls, LHF prezidents Aigars Kalvītis, bet arī pasaulē atpazīstamākais Latvijas sportists Kristaps Porziņģis, kurš apsveica izlasi ar lielisko panākumu.

Latvijas hokejistu spēli pret Šveici skatās arī Porziņģis, Girgensons un Ostapenko

Skatīties Latvijas hokeja izlases spēli pret Šveici bija ieradušies ne tikai tūkstošiem hokeja fanu, bet arī sabiedrībā pazīstami ļaudis un ...

gallery icon
8

Porziņģim īpaši labas attiecības ir ar uzvaras vārtu autoru Rūdolfu Balceru, kurš ir Kristapa bērnības dienu draugs, jo abi lieliskie sportisti Liepājā dzīvoja kaimiņos. Vēlāk Balcers savu hokeja talantu slīpēja Norvēģijā, bet Porziņģis pirms došanās uz Ziemeļameriku savu vārdu uz basketbola kartes iezīmēja, trenējoties un spēlējot Spānijā Seviljas "Cajasol" (mūsdienās "Real Betis Coosur") kluba sistēmā.

Kristaps Porziņģis atgriežas mājās ar “Bombardier Global 6000” privāto lidmašīnu

Ieskats “Bombardier Global 6000” privātajā lidmašīnā, ar kādu Liepājā no Vašingtonas ieradies Kristaps Porziņģis.

gallery icon
13

Svinīgajā procesā emocionāls savā uzrunā bija valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš, kurš izcēla, ka sensācija vēl nav paveikta un tā būšot tikai priekšā, liekot noprast ambīcijas ceturtdaļfināla mačam. tāpat prieku nespēja slēpt Kalvītis. Tikmēr Rihards Bukarts mača labākā spēlētāja balvu nodeva nevis daudzkārt izlasi glābušajam Artūram Šilovam vai tik svarīgo vārtu guvējiem Kasparam Daugaviņam, Rūdolfam Balceram, Rodrigo Ābolam vai Ralfam Freibergam, bet gan Kristapam Zīlem, kurš allaž izcēlies ar pašaizliedzīgu spēli un metienu bloķēšanu. Šoreiz Kristapam tas beidzās īpaši sāpīgi, jo vienā no epizodēm ripa pēc spēcīga metiena trāpīja Zīlem pa seju. Izlaidis dažas nomaiņas aizsargs ātri vien atgriezās uz ledus, rādot piemēru pārējiem vīriem, turklāt ne mirkli sevi nesaudzējot.

Savā uzrunā pēc Lāčplēša cepures saņemšanas Zīle bija ļoti pieticīgs, izceļot, ka ikviens no puišiem to būtu pelnījis aizvadītajā mačā. Komandas biedri gan fonā nekautrējās jokot, ka Kristaps esot ar seju noķēris ne vien ripu, bet arī jaunu metālu (tiek ievietoti ķermenī, lai fiksētu lūzuma vietu un palīdzēt tai ātrāk sadzīt).

Pie savas balvas gan tika arī Freibergs, kurš savā pēc skaita septītajā pasaules čempionātā beidzot guva pirmos vārtus un par to saņēma īpaši noformētu (ar visu būtisko informāciju) hokeja ripu. Freibergs jokojot atklāja, ka šos vārtu bija apzināti taupījis šai svarīgajai spēlei. Nopietni runājot, Freibergam pēdējās trīs sezonās oficiālos mačos – aptuveni 174 spēlēs šis bija vien piektais precīzais metiens.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Latvijas izlase, nospēlējot pamatlaikā neizšķirti ar Šveicil, nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā, kur mūsu hokejisti nebija spēlējuši kopš 2018. gada. Savukārt uzvara papildlaikā ļāva apsteigt turnīra tabulā Čehiju un izvairīties ceturtdaļfinālā no A grupas spēcīgākās komandas ASV. Ceturtdaļfinālā, kas notiks ceturtdien, 20:20 “Arēnā Rīga” un būs skatāms arī Latvijas Televīzijas 7. kanālā, mūsu vīriem pretī stāsies spēcīgā Zviedrijas valstsvienība.

PČ hokejā: Latvija pret Šveici. 23.05.2023

Pasaules čempionātā hokejā šodien, 23. maijā, Rīgā Latvijas izlase tikas ar Šveici un, iegūstot vismaz vienu punktu, nodrošinās vietu ceturtdaļfinālā, ...

gallery icon
64

Mačā pret Šveici Latvijas izlase pēc Freiberga un Ābola metieniem divreiz spēja izvirzīties vadībā, tomēr trešās trešdaļas izskaņā (54. minūtē) pirmo reizi nonāca iedzinējos. Komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš jau nākamajā minūtē spēja panākt uzvaras vērtībā esošo neizšķirtu uz tablo, ko mūsu hokejisti arī noturēja. Vēlāk papildlaikā izdevās tikt pie vairākuma, ko lieliski realizēja mūsu rezultatīvākais hokejists čempionātā Rūdolfs Balcers, gūstot savus pirmos (!?) vārtus (līdz šim bija septiņas rezultatīvas piespēles) meistarsacīkstēs.