Hokeja fanu gājiens no Brīvības pieminekļa līdz "Arēnai Rīga"

Hokeja fanu gājiens no Brīvības pieminekļa līdz "Arēnai Rīga" pirms gaidāmās Latvijas un Kanādas izlašu spēles IIHF 2023. gada pasaules ...

gallery icon
Hokejs
2023. gada 12. maijs, 18:01

FOTO: hokeja fani ar kaujiniecisku noskaņu dodas gājienā no Brīvības pieminekļa uz hokeja arēnu

Jauns.lv

Šodien, 12. maijā, Rīgā Latvijas hokeja izlases fani pulcējās pie Brīvības pieminekļa, lai gājienā kopā dotos kopā uz “Arēna Rīga”.

Latvijas izlases fani bija ģērbušies kā īstiem hokeja faniem pienākas – ar Latvijas hokeja izlases krekliem, atribūtiku un kaujiniecisku noskaņojumu. Protams, neiztrūka arī Latvijas karogi un mūzikas instrumenti, kas liek dzirdēt fanus jau pa gabalu.

Ja zināms, Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Rīgā uzsāks pasaules čempionātu augstākajā divīzijā, pirmajā mačā stājoties pretī Kanādai.

Spēle "Arēnā Rīga" sāksies plkst.20.20

Pēdējās divas Latvijas un Kanādas cīņas ir bijušas sīvas. 2018.gada pasaules meistarsacīkstēs Dānijā kanādieši uzvarēja tikai papildlaikā (2:1), bet pirms diviem gadiem Rīgā pirmajā čempionāta spēlē Latvija nākamos čempionus uzvarēja ar 2:0, vārtus gūstot Mikam Indrašim un Oskaram Batņam.

Latvijas izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, pārbaudes spēlēs pa reizei uzvarēja un zaudēja Polijas, Lielbritānijas un Šveices hokejistiem, kā arī izbraukumā pārspēja Dāniju.

Latvijas izlases kapteinis būs Kaspars Daugaviņš, bet viņa asistentu lomas pildīs Rodrigo Ābols un Roberts Bukarts.